One Piece 1056 高清漢化版

753 回覆
31 Like 13 Dislike
我已經唔記得個計劃係咩
睇返原來係動畫版加戲
漫畫版: 用大招KO咗一隻藍猩猩,路飛一拳一隻KO咗幾隻
動畫版: 同路飛一齊一拳一隻
可能尾田又扭過橋

兔仔有交待回億故事 有死到親人(佩德羅) 船上有安排職位 仲有月獅形態既特別戰鬥方式 有想出海 又係船上冇既種族

本身應該大機會係上船
一諗到上船之後直到結局都要聽佢都自稱御田
呢集尾田同時在暗示兩位呼聲最高的第十人的之後命運
兔女貌似要成為新任皮毛族國王,而大和也似乎要準備上路飛的船
但個人認為這又是一次典型的尾田式誤導(撚)讀者
大和話要好似御田咁生活,讀者認定的是跟隨海賊出海見證歷史,但守護和之國難道就不是御田的生活,大和很嚮往御田和出海,但見過綠牛之後也很了解和之國很需要守護力量,她說去路飛的所在地實際上是要告別
至於加洛特,一副眾望所歸的要成為皮毛新王的勢頭,但結尾又提到最最關鍵的字眼,佩德羅的意志,佩德羅的夢想意志可不是單純保護象島啊,他可是少數出過海組過海賊團的毛皮族,他一直想要見證世界的黎明(大概的意思)
所以個人猜測下一期的劇情,標題是第十人,桃之助變龍帶錦衛門和大和飛去海邊追路飛團告別,然後路飛大叫出海,離開和之國後加洛特突然在船上出現,別忘了當初她就是偷偷上路飛船出海的,(這也是向貓狗致敬)加洛特說要上船見證黎明,最後全員歡呼出海
巴基太早出場做篇章boss 實力定位先低
咁寫有冇順眼啲呀

Btw作者初期冇預到大紅大紫 連載到咁耐
所以巴基既實力設定 同紅髮比近海霸王咬斷手先會顯得奇怪
認同
係我太認真,或者對「王」嘅理解唔同
只係同伴又唔覺邊個係謀略型,路飛無謂太滑稽啦

明明巴基先係小丑
其實今集個尾講呢句,
個個估下集大和100%入團

尾田訪問講過,多人估就一定會扭橋
要大家一定估唔撚到

雖然我好想大和入團,
但我Feel到有陣伏味
唔好玩野呀尾田
桃之助應該唔會,
老錦同桃之助應該會上去趁人少少,行大禮拜謝路飛+真正道別,感激大恩大德,而且都真係入左團差不多畫左十年

桃之助會狂喊,錦都係,場面希望拍得住沙國

而大和會要求加入,但大和應該玩野,
迫自己係冰上跑步,追船三日三夜先叫路飛收佢
尾田癲D可以叫大和跑錯路,追錯羅/基德最後大戰先加入番路飛。

凱多講過想要佢粒果,希望尾田真係比佢入解伏筆
因為佢係娒伊
巴基是個白痴
如果要咁樣FF的話, 我寧願FF 路飛佢地出航決定行最遠條路
同羅架船鬥快仲要搶先上岸, 聯盟繼續

另外鳩估水泥佬背後既男人就係巴基.
2條友氣場好似. 鳩鳩地又樣衰, 同路飛敵對但又唔係要打生打死個隻
初時又係想搵寶物, match巴基路線
路痴都柒啦,尾田每個人都會整缺點
係赤犬爭上位要同佢打,正路係青雞做
我收工,見冇人開我先開炸
巴基當日係頂上比青雞冰封左
突然間解雪仲同紅髮鬥咀 知佢咩料啦
懷疑佢係頂到紅髮霸氣
不過原來都成400集前
算,甚平加入未慶祝
想留番打完後
依家同時再入多個
今星期合刊
下星期理論上日本冇
日本再下星期先有番

不過我地果個係海外版圖源,
海外版一般會提早出貨,早到幾時就唔知,所以有機會下周有得早睇。但代價係再下星期就冇。

一句講晒,
「跟住2星期只睇到一集」
睇完佢個故事,貓狗短暫上海賊王船
都知兔仔比尾田玩對稱,一定冇行
估唔到既係最後場交,連對白都少到
咩呀,
尾田畫佢次次都係佢好彩,俾人焗佢上馬㗎喎
好多嘢連佢自己都唔想

同GOD烏索普一樣
可能唔構成威脅掛
爛泥佬係反霸氣高手
遲啲三年內會介紹新霸氣
反霸氣式•超霸氣改
可能巴基覺醒變粉塵形態
吸入粉塵進入身體破壞對方身體細胞而死
其他招式成為進階版明哥
加上聰明頭腦同機會主義者
絕對有機會靠以上能力成為四皇
正路都係既 無啦啦出格羅賓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞