One Piece 1056 高清漢化版

753 回覆
31 Like 13 Dislike
大媽雖然係四皇之恥,無理由白胡紅髮都有,唯獨佢無?
唔入流囉,佢尊重大媽姐佢點會贏唔到大媽,呢場交大媽都多次唔覺凱多會輸,實力顯然在佢之下。
再加上凱多係尾田親口講既「當世界最強」勁過大媽冇疑問啦
即係路飛打到佢,佢認為路飛有機會到左呢個水平,而大媽打唔到佢,未得囉。

之前又吹到金獅子幾勁幾勁,要戰國+卡普先捉到,又係無?
金獅子點解有輸比路飛喎
一開波個背景俾人打到個頭插野都知柒啦,上代巴基咁款
戰國+卡普先捉到,會唔會真係因為佢地廢,或者識飛好難捉,要用下腦先捉到。

神之谷明明係羅傑同卡普聯手,無理由一個有一個無?
第一,呢場交卡普都唔想領功,有難言之隱。
第二,神之谷大戰,凱多唔在場,冇睇過卡普打洛克斯,甚至佢地冇點交過手都唔定
第三,佢認同羅傑,冇認同過卡普,卡普係咪真係勁到同羅傑55先?
羅同基德打大媽都唔係55啦
唔通錦衞門同路飛合力打贏凱多又計55咩

凱多話「呢個世界可以同佢匹敵嘅人」
字面睇係包埋海軍
卡普同禦田邊個勁真係唔知
但如果卡普勁過羅傑
個List無理由唔包卡普
凱多係橫跨上世代至今世代嘅強者
凱多無理由唔知卡普實力
所以呢個List先有說服力

隔離大媽聽到海賊王呢個名就咁大反應
都間接證明左卡普唔會強過羅傑
冇寫唔等於冇 班貝克曼夠冇話佢有霸王色咪一樣嚇窒黃猿
佢嘅強者list度冇海軍根本有可能係因為身分對立嘅因素?

唔會啦,

海軍向來自出自入咁多次,次次入去當飯堂
真係有人勁到癲佢一定會記。
問題係根本成個海軍都留佢唔住,比你行刑都殺唔死,冇海軍打穿到佢個盾
你點話點好啦 咁條list度又冇大媽? 大媽
我當卡普唔會勁過羅傑
但御田比羅傑秒 你又話羅傑勁卡普少少但差距唔大
咁姐係點
凱多個List無金獅子
反而證明佢個List其實都幾準
係 卡普應該係吹出黎 唔係太勁 認同
睇番今集就知,其他人根本冇野
得雷藏(穿越過)同小忍呢D廢既先出事。

主要係,劇情要桃之助出手
呢幕要佢危急下噴熱息秒綠牛先係重點
無大媽可能因為大媽比佢地弱少少,不過無入List唔代表廢

御田比羅傑秒,當時御田好似出左海唔係好耐?
到佢返去和之國對凱多,實力一定提升左
姐係你覺得御田跟完羅傑出海之後嘅排名係羅傑>御田>卡普?
依你意思 凱多條list係標準
咁姐係羅傑=>白鬍子=凱多=御田=洛克斯=紅髮>大媽
卡普戰國呢d全部都係呢7個人之下?
只可以肯定卡普強唔過羅傑
其他好難分到咁仔細,算啦
但OP都就完
佢講過會有十個成員
仲未集完郵
因為劇情大於邏輯
再補充一下,我嘅見解係
凱多嘅List未必包晒所有勁人
但上個世代最勁嘅一個一定係佢個List入面
以佢嘅實力同長年經驗,世上邊個最勁佢無理由唔清楚
佢唔會漏左最勁嗰個,而最勁嗰個相信就係羅傑

至於其他邊個勁D,真係好難分,因為唔夠料
金獅子正篇打鬥得一場,就係同卡普戰國打爆半座海軍總部嗰場。俾路飛打敗嗰個係劇場版金獅子
而且正篇金獅子係唯一一個可以單人逃脫推進城嘅人,路飛都要咁多人幫先走到佬
如果你覺得推進城好易逃獄嘅話,咁你解釋下點解劇場版個巴雷特有巔峰雷利嘅實力都逃唔到獄,要靠黑鬍子放犯嗰陣走
你點肯定的,鳩長官流邏輯嗎?
咁你解釋下點解最強生物凱多會數漏左世上最強嘅卡普?
老人痴呆?
結論
一等 洛克斯 羅傑 金獅子 白鬍子
二等 龍 卡普 凱多 紅髮 雷利 鷹眼 御田 路飛
三等 大媽 戰國 海底獄長 巴雷特 黃猿 羅
四等 黑鬍子 青雉 藤虎 明哥 綠牛
五等 赤犬 基德 巴基
一定夠啦 骨骼強化左
尾田不嬲d傳說角色出場前都吹到大一大 唔洗咁認真

當年夠話莫利亞同凱多可以打到55開
https://youtu.be/spz3TA5Cbcg

低清版
路飛個幾下霸纏誇張到
如果大和入團有咩功能?zoro升副船長,大和入替戰鬥員?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞