One Piece 1056 高清漢化版

753 回覆
31 Like 13 Dislike
罵戰我帶起 我解釋返
我從頭到尾都係講緊viu pr喺OP film洗版
留言變晒「好開心AK幫撒古斯配音」之類

講點解講「撒古斯」唔講「紅髮」
係講緊唔少人都會順口講紅髮
但youtube大部分留言都講「撒古斯」
而且都係一式一樣 copy & paste
咁當然一定有人係叫開「撒古斯」
我從來屌緊嘅係好明顯有堆鏡粉走嚟洗版

而且我無講過撒古斯譯音有問題
唔知點解spin到支那譯音到
拿 我個人就唔講支那譯音嘅
一睇都知係鏡打手 同佢地嘈來曬氣啦
唔係講緊你地
最初果陣係叫紅髮傑克
之後變左紅髮香克士
之後又多個紅髮殺古斯

睇你咩年份入坑
明晒
亞視好似撒古斯?
我漫畫入坑 應該遲過亞視
最初我睇個版本係叫傑克
真 明明討論緊嗌紅髮做紅髮
無人會嗌名 都唔知佢地無啦啦講翻譯問題做乜鳩
所以都廢事覆佢地鳩蛇仲打咁撚大篇野 真有心
2007年發售的「ONE PIECE GREEN絕讚的秘密章節」裡作者曾說過《最終章》將出現一名「眼帶男」

會跟新一話1056,基德提到的「燒傷男🔥」是同一人?新角色、抑或是已經出場過的海賊🏴‍☠️?
這一幕的羅有點意謂深長~

除了不知道「燒傷男」之外、路飛還是領先的,畢竟他有羅賓!

#ヒノキズ #眼帯の海賊
#ひとつなぎの大秘宝
ゾウ=佐武=象島𓃰
WCI=Whole Cake Island
ワノ国=和之國

明哥
就好似多數人會叫白鬍子 唔會叫紐歌特
會叫大媽/Big mom 唔會叫林林
唔係話唔俾叫佢哋全名
但如果無啦啦有一堆人彈出嚟
講紐歌特 好勁 紐歌特 好型
而無咩人回白鬍子嘅
正常人都明發生咩事
仲唔係一堆無睇開One Piece嘅人Wiki完人哋個名就扮識
連平時fans會點叫佢哋花名都唔知

一係就覺得連登係小眾 撒古斯先係大眾叫法
一係就係鏡粉
以為路飛俾埋big mom嗰份拓本俾羅
明哥做咩
a睇ak訪問
佢應該都係上網睇漢化
今個星期冇情報?
我都覺得卡普應該先係海軍最高戰力
btw睇完開心版Film red
基德有印到大媽果舊咩
重睇啦, 今集嘅內容嚟
路飛自私唔share
明明係海賊同盟
咁睇 燒傷男會唔會係奧哈拉生還者青雞話奧哈拉未完嘅意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞