One Piece 1056 高清漢化版

753 回覆
31 Like 13 Dislike
山治踢飛禿頭海怪重過Q啦
呢段動畫都未出,咁有心上色整動畫
烏爺今集冇出過場
但其實作為海賊王主船船員 而家又真係太小

羅傑同紅髮主船船員都冇咁小人

一次過加晒大和 卡洛特 微微 差唔多
假設魚人嘅身體構成同普通人類一樣
大入道吸完氣之後最大漲到80米高
就算我假設埋佢唔吸氣已經80米高,佢都係200噸內

200噸最多得黃金球嘅一半
兩年後山治仲細力過空島路飛
巨人打飛過萬噸
路飛體重得64kg都fing得郁幾百噸黃金球。
哈爾汀22米高,用身高計體重20噸多少少。巨人大隻過路飛咁多而且巨人族都係專出大力士,打得飛一萬噸好合理。
而且唔好唔記得哈爾汀用全力打完萬噸肥佬之後自己都頂唔住,全身骨折倒地

負重比例
哈爾汀(~20噸):萬噸肥佬(~10000噸) = 1:500(垂直擊飛)
山治(80kg):腕龍Q(~40-60噸) = 1:500-750(踢飛)
路飛(64kg):黃金球(~400噸) = 1:6250(旋轉射出)
其實尾田根本冇諗過大細力

同小智,大雄果D一樣
根本只求畫面冇計物理
呢D數據真係唔洗太認真笑下OK
巴基簡直連登仔既目標 無血統無樣無天份 靠自己挨出頭
原本覺得路飛成團人除左4巨頭得GOD識見聞色好似唔夠用
但諗諗下巴基果團人除左鷹眼沙佬可能仲少又覺得冇咩野
特典漫畫卷四十億RED
https://youtu.be/KeSbgXeI86E
簡單講御田係咩功能,大和就係咩功能+船妓
一係就真係要有過人之處
好似芬奇激光炮,打中即秒
娜美雷擊,真係有武裝色都受不了咁高電壓
羅賓屈機關節技,實力夠秒六子

最差真係鹿,骨,烏索普冇提升到實力
呢三人危險D
希望骨仔,玩冰劍可以再勁D
依家契仔先係囉斬爆凱多KING喎

仲有另一條片講紅髮身世
同意卡普同凱多一定係一流強者,佢地既名係打返黎
唔同意凱多既list就係海賊王戰力排行榜,
因為凱多可能根本未同卡普打過交過手,卡普活躍時期係追緊羅傑,而當時凱多只係洛克斯既船員,洛克斯係同羅傑有唔少衝突。但同卡普接觸除左最後一次洛克斯對卡普加羅傑之外可能就無,好有機會連打招呼都冇。

加上強者既定義唔一定係戰鬥力,海賊王稱霸既都係講團隊,或者講覺悟,謀略或者其他野。卡普呢點確實係比較獨來獨往,又會身不由己去捉自己個孫,殺艾斯,但戰鬥力係一流,都有事實證明,羅傑自己都可以做證。
今周有1057?

情報係咪多數星期三先有
骨仔同烏神先係最有潛力
一條女都無 點生存
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞