One Piece 1056 高清漢化版

753 回覆
31 Like 13 Dislike
咁就十年,痴撚線
笑左 明明係得你同奪魂追跡者覺得佢唔係t0
你講到得我一個人覺得卡普係t0咁
明明呢個post大把人覺得卡普係one piece戰力巔峰 無啦啦想小眾化我
我講我覺得佢係t幾有咩意思 你都唔會認同
都已經放棄左同你討論 想叫其他巴打唔駛暰時間同你/奪魂追跡者解釋姐
我就覺得佢同羅傑同級 就算渣過羅傑但個差距都唔會太遠可能10同9.9嘅分別
你講話咩合力打洛克斯唔一定係50%+50%力
咩佢唔願意提起係因為佢靠羅傑打 自己唔係出好多力覺得羞恥根本係自己主觀偏見+腦補
如果靠腦補可以做論據
咁我夠可以話佢用左99%力 羅傑用得1%去打洛克斯
佢唔想提起係因為驚戰績太彪炳比人升職
但我唔會咁樣鑽牛角尖生都講成死囉
講左成幾頁都係咩凱多強者list+卡普唔想提起兩個point
唔講以為凱多個強者list係咩權威性排名
紅髮呢?俾東海王斷手
佢份係讀者睇到嘅cv 唔會好過巴基好多
點解佢可以係四皇冇人嘈
巴基唔可以?
一個係毀天滅地嘅霸王色霸氣
一個係全漫獨有嘅霸王色運氣
就係因為尾田冇留伏筆俾巴基佢就係廢jer?
尾田要雪藏卡普就係因為點作新嘅霸氣招都好難作到一個無果實能力者勁過佢

淨係呢格Gag位已經顯示到卡普有幾大力
大力到咁,就算識武裝色硬化、霸王色纏繞etc都俾佢打到仆街

同樣道理,艾尼路體術廢,但係佢招雷迎勁到劈得爛一座島。所以尾田雪藏埋佢,因為就算作到赤犬/黑鬍子覺醒,都唔夠佢嘅破壞力高
聲優
最大機會係鬼人阿金
卡普係大力啦,所以咪10甲內囉。
唔係話佢廢,我覺得排10甲完全冇問題,已經好尊重了。少左好多爭吵空間

當然,呢張圖,當日尾田係畫誇張左啦,真係要計,架船邊有咁大粒野裝到,

如果你真係用來計力度就唔係用呢張計。
用佢同青椒打,可以打爆幾座山來計佢有幾大力。

不過認真,
入到一新世界,好似好多人力量都有做到呢個程度。
路飛,凱多,大媽,
紅髮暫時未睇到不過應該得。
黑胡子可以吸一個鎮
契仔輕揮一刀成個和之國冇左一忽+大技斬皮卡
皮卡巨人,一個拳頭一個鎮咁大
羅,一刀斬爆冰火島
基德舉鐵唔比佢輕
藤虎舉起成堆垃圾炸魚。
明哥鳥籠力大無窮
芬奇印象中設定可以獨自搬架船上岸。就算唔得都有將軍,一定夠力
甚平山治當巨人魚人波咁踢,大果粒野N倍
再黎就桃之助....
甚至連魚人島霍迪,啪丸後都可以彈水彈到用公里計

卡普當年只係樂園嚇岩岩出23檔路飛,
其實依家新世界好多人都做到呢一樣野。
同霸氣一樣,一街都識和之國武士練流櫻
到時畫到5檔會唔會白到咩都睇唔到
同盟果時個故事都已經十幾年 估唔到又過咗十年
恍如隔世咁
巴打記性好好 都成十年前
其實得你咁執著佢係T0,我已經講到10甲內
其他野無從判斷。

我講話咩合力打洛克斯唔一定係50%+50%力
講過N次都係講無從判斷,
要再等尾田背完補完神之谷大戰再判斷
如果有人記得,早幾個星期我都有答過類似野,有可能係卡普9羅傑1都得。
但真係暫時判斷唔到,我只可以確認既係卡普勁。

補腦呢個字眼我都唔想提,因為一提就有低質討論,但見你提起我就答番你。
我係見到有人補腦,羅傑卡普55波
我才用羅基德等等,合力唔一定等於兩人各自5050力去做例子。
如果唔係有人提起,我都懶得為卡普羅傑55波做一個更正

你自己分清楚邊個補腦先。
與其話你懶得同我嘈,不如話你無理取鬧。
講到10甲內,你都仲要分高低
spider sense
所以我想表達一樣野
之前成日講卡普追捕羅傑,講到好似羅傑怕左卡普咁
但實際上係羅傑叫海軍搵卡普黎捉佢

另外,卡普最經典嘅兩場戰役,神之谷同金獅子
都係同人聯手,卡普到底出左幾多力,無人知
反而禦田有單挑凱多嘅戰績
魚人島都叫仲有啲2年後既新鮮感
冰火島就開始奶野
四皇入面最大力嘅大媽舉住幾十噸重嘅疫災Queen都拋唔起
卡普fing住個大過路飛隻船嘅大鐵球,可以掟到百幾米遠
1立方米嘅純鐵鐵磚重差唔多9噸
卡普fing嗰個大鐵球跟size計最少幾萬噸
你肯定新世界有任何人做到呢個程度?
應該唔會再有人上船吧,依家先岩岩話熊本個啲草帽團銅像齊人,又多個咪又要加人
補充下
1立方米嘅純金金磚重差唔多20噸
空島篇艾尼路用嚟封住路飛嗰個大金球跟size計最少幾百噸
蒙其一族嘅血統就係大力士,唔計用頭撞得爆一座冰山嘅青椒,目前成個one piece世界觀入面都未有任何強者(包括埋凱多大媽)夠佢哋大力

路飛=主角
卡普=搞笑角色(類似龍珠超入面小雲秒比達),連用嚟側面襯托卡普嘅青椒都勁到可以爆山
淨係憑呢兩個人嘅角色定位,喺One Piece成個世界入面最top完全唔出奇

我覺得真係冇乜必要再拗卡普冇羅傑咁好打
正經角色冇可能夠搞笑角色打
幾十噸嘅Queen同至少幾萬噸嘅鐵球仲差好遠
踢得郁同舉得起嚟fing都差好遠

漫畫得呢兩幕有少少接近卡普嘅力量

1. 卡爾葛拉 半隻船咁大嘅大鐵球 過千噸

2. 路飛 大金球 幾百噸

除咗上面呢兩個人之外仲有邊個有資格話其實唔難?
而且呢兩個都唔關新世界事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞