One Piece 1056 高清漢化版

753 回覆
31 Like 13 Dislike
水水果實
控制大海 免疫大海
控制人體水份 控制空氣水份
無中生有任何水屬性物質
生命一切根源之水
得水水果實得天下
世界政府海賊-海軍點同時打兩個四王級呀

依家最新定位,一王秒三大將。
凱多,直頭送頭俾海軍,三大將R痕都冇人用霸纏殺到。
大媽鋼鐵氣球,估計都有呢個防禦力。
路飛勝凱多,實力依家接近凱多同級。望見大將都笑住打。
但如果卡普係紅髮bb果陣已經知 仲交比羅傑

理論上個情感表達都唔係咁啦 佢對艾斯克比果d都唔係咁

頂上都唔似係一個老相識 似陌生人

結論:尾田肯定有扭過
呢粒好明顯伊姆食咗啦
唔知喎可能經過幾十年心理有變化掛
路飛搵OP,穿左世界政府秘密
世界政府海賊軍解散,
龍做新王,帶動各國推民主制。

炎帝薩波幫艾斯報仇勝赤狗,做元帥啦,
其他四幹步可以做大將或者統領CP
收納真心想幫新政府改變世界既做真海軍
戰國,卡普,留任幫手
青雞,藤虎,克比,煙佬呢D真心睇到海軍同世界政府問題既人可以留任。
桃兔,茶豚,恐龍人(如果未死)有機會上位。
估計仲有超新星會加入幫手維持。

綠牛,赤狗,黃猿,五老星,娒伊,做天龍人隻狗淘汰/坐監,就岩了

路飛做最自由既人,在各國橫行無阻繼續冒險
煙佬俾羅一鳩偷左心,自然系大將應該慢慢淘汰
其實咁講,克比都唔得啦
大結局做到中將已經好好,

講路飛已經做左海賊王,自己要繼續努力加油就算。
弗加蘭家族?
聖地果十幾個其中一個?
有套好舊既劇場版真係有出過水水果實架
係喎睇卡普反應,即係唔係啦
會唔會貴族身份既海軍多數會變得腐敗先俾羅傑
做個小海賊都好過天龍人
而唔係特別有感情
但如果佢寧願咁做 都唔願意試下自己收養
咁佢憎海賊既地方係邊
羅喺德島嗰時唔係入咗草帽大船團嘅咩?失憶勿插…
咁套電影red係未平衡世界
你地講到好似關正篇事咁
羅冇 貝拉密都冇

得有飲結義酒果班騎呢怪
卡普自己都唔係一個成功既老豆同爺爺
佢搞唔掂啦,好在紅髮冇跟佢
跟卡普冇成就,巴基紅髮跟羅傑風生水起
唔緊要,羅冇,
羅一直唔認做路飛契弟,大家係合作伙伴關係。

跟出跟入報紙佬都冇當過係,反而城堡人係

全套漫畫,得基德心水清今次抵讚
film 系列D設定不嬲都用得返喺漫畫架啦
個故仔接唔到漫畫你就load唔掂
電影從來都係平行時空,
不嬲唔睇都唔影響正傳。

咁多年,尾田好多背景都係為電影制作而加。知道可以當參考用,不要太認真
唔係全跟,
路飛打得爆金獅子呢隻上一代巴基就知道崩左
只跟故事背景同人物設定
我諗劇場版一向個定位應該係+α咁
會補啲角色人物/歷史事件/果實入去但一般黎講唔係正篇中心討論既野 可能係啲國家/兵器/傳說級人物(但對於補完全個世界觀上黎講重要) 正篇有時可能會略略提到呢啲人物同事件 但唔會係正篇主要討論既野
加上近幾套劇場版主要係all star 海軍/其他海賊/革命軍

而今次時間線上黎講RED係有啲怪 同正篇應該冇直接關係 今後可能都係當特別事件咁提返
以下部份劇透

觀後心得:
上星期仲覺得綠牛好廢 比紅髮霸氣嚇一嚇就走人
而家睇返 其實綠牛都算勇
之前嗰啲似平行世界 但最新呢尾田有份親自參與好似有啲關係
網上1057情報 唔知真偽
路飛下站去巨人島(應該係最終決鬥之地)
大和正式上船
原來兔女無返佐烏,而係同大和隻抽,贏嘅入路飛輸嘅入羅
山治唔夠10億 Zoro啱啱過10億
白鬍二世入黑鬍團 應該係十號船長
女帝被克比 藤虎圍攻 輸咗送緊入推進城

利申:覺得係fake嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞