One Piece 1056 高清漢化版

753 回覆
31 Like 13 Dislike
個大佬幾有逼力, 最後搵到既弱點都好合理

op 以前d 電影版幾好睇 機械島, 二檔前傳之後就好嘛嘛. 直到Z 之後先好睇返d

笑撚到噴屎
香港係譯撒古斯
大陸香客斯
台灣傑克
下個禮拜先出 今個禮拜合刊 情報可能而家有可能下個禮拜先有
好似係 普通話讀音
不嬲由細到大都叫撒古斯喎
港譯不嬲都咁叫
一開始睇到其他譯做香克斯以為講緊山治
一個香克斯一個香吉士
你都唔會叫山治做香吉士啦
你都唔會叫烏索普做騙人布咁撚柒啦

你可唔可以唔好代表所有fans?
好正喎
數漏咗黑鬍子
佢係講緊係fans都嗌紅髮做紅髮
無人會嗌紅髮個名
我2000年開始追。到衣家都叫紅髮撒古斯
我會嗌佢做撒古斯
由細個睇亞視到依家都係咁叫
樓上兩位真係有趣
睇返1055話個post
成集都係紅髮show off
d回覆都係 紅髮型 紅髮勁 etc
無人係回撒古斯好撚型 好撚勁
我已經分唔到樓上兩位係真膠定假膠
冇講係因為尊重返大家唔同叫法
始終網上咁多唔同版本
但睇唔過眼條友代表曬所有op fans
再踩低其他會叫佢撒古斯既人
其實,索帕,喬巴,鹿仔....
芬奇,佛朗基,佛蘭基,

用好多名都冇人屌,大家明就算
聽開動畫,我會用索帕,盡量少用喬巴

撒古斯我有聽過,我覺得仲型過香克斯。
香港叫撒古斯,應該近音過大陸字版香克斯。

如:
叫山治,好過桑吉,香吉士
叫烏索普,好過騙人布
索隆同卓洛,反而我覺得大陸索隆譯法,用廣東話讀仲岩音。

不過睇得明就算,成日睇唔同譯本,好少執著呢D叫法。
如果真心想討論,覺得講錯都唔洗屌。

好似N期前,有巴打講到唔夠講,執著白(胡)子,要用白(鬍)子,用錯就屈你大陸仔呢D跳出劇情討論,全心挑釁罵戰,真係唔太好。

但真心,路飛就唔好亂叫魯夫了唔慣,
你要用都唔阻你既
上邊條友霸道過共產黨。。人地鐘意叫咩名都唔撚準咁。。。膠你老味咩
我冇喎
鳩硬SIR知你咩料啦
sorry ..唔記得quote 你上邊條友
上面我果段真係好禮貌,冇禁人,係想最後叫你地盡量唔好講魯夫
咁都俾人屌
都好D
一邊聽ado演唱會 有冇覺得自己撐班鏡唱歌好垃圾?
人地uta都用返專業聲優唔叫ado黎配音啦
叫開傑克
講緊叫紅髮 唔叫撒古斯喎
邊個同你講緊譯音
從頭到尾都係講緊班鏡粉viu pr喎
嗰啲一式一樣viu pr回覆 一睇就知流

成個連登都講紅髮
一去到youtube個個都講撒古斯 唔講紅髮
你話係咁啱叫開「撒古斯」嘅fans喺晒youtube留言
叫「紅髮」嘅fans就全部無留言
定係鏡粉viu pr洗留言求祈google知道紅髮叫撒古斯 就copy & paste呀

好啦 我唔講「撒古斯」
你老尾成埋留言一式一樣
你話唔係viu pr?有無人信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞