NVIDIA 顯示卡閪冧捷報10 目前香港卡價唔抵屌 8月水魚節來臨

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
我都中過伏買過on9嘢,當年入U諗住買部又勁又輕既laptop方便係hall打機跟住又可以拎翻學校上堂睇notes,就18k買咗部msi gs65 i7+1060,跟住發現又勁又輕既laptop即係又熱又嘈打機嘈到搭飛機咁又長期90度用兩年舊電仲熱到漲起咗而家睇翻真係好on9,18k當年隨時夠砌部1080ti既itx+部ipad所以而家我都好少推人買gaming laptop,除非真係連itx都無位擺
唔會我960都咁捱左咁耐,係玩唔到上年啲3A
其他19-20年既game都係咁玩,中畫質但低fps
換埋粒12代i7開到中高畫質
有諗住換個4K MOON
但驚換左張卡頂唔順
係睇驚, 隻隻唔同
當年就算吧啦
而家$18k 買手提電腦。。。。。都係蘋果算數
除非你諗住直上4090/4080,唔係既話呢代其實4K冇高FPS都冇乜癮,跟住又因為換卡換晒成部機...
其實4090/80去到400~450W,都預咗行PCIE5.0兼配ATX3.0火牛,想問下ATX3.0係咪意味住個size大左?咁係咪要成部機箱換埋?另外本身有1000W火牛既話,其實又有冇必要換埋呢?火數足夠,最多咪用轉插頭
想問下係PChome 買多左張
Gigabyte 3080 MASTER 12G
放幾錢好 依家出面咩價位
又話 atx3.0 得返12v ,可以少D 組件
size 反而大左?
確定發左貨?如果未就試吓取消
我以為3.0會大左,似乎係多咗個16針頭咁解
公道d 講5年前物價,人工都差好多下
食快餐lunch 都35->50啦
究竟邊間cpu好 amd 依家打機係咪已經開始追到intel ?
Amd cpu 2019年出咗zen3 就屌住煙條打2代喎,係煙條出12代先收復返失地

我都幾期待今年煙條amd 新一代加40系顯示卡同時出
究竟邊間cpu好 amd 依家打機係咪已經開始追到intel ?
Amd cpu 2020年出咗zen3 就屌住煙條打2代喎,係煙條出12代先收復返失地

我都幾期待今年煙條amd 新一代加40系顯示卡同時出
買前唔問,買完先黎問,怪得邊個
ATX12VO 還ATX12VO,ATX3.0 還ATX3.0
兩樣野黎
已經收左貨 全新未用
試吓放你購入價先啦
水尾+妓奸+水貨+咁撚大張卡唔係個個箱放到入去
都幾難放
冧價先嚟買卡炒會唔會太不智
9月15推出新A U,但冇可能4千幾5千出U板RAM ,仲用閪價食3060TI/3070/3080 。
所以一般建議等到11月出新A卡,一次過買,到時U板RAM都劈價幾百

N卡,屌佢老母啦?
$4000收
放俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞