NVIDIA 顯示卡閪冧捷報10 目前香港卡價唔抵屌 8月水魚節來臨

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
未有crypto個陣邊個養佢大呀
咁nivida 同aib 慢慢囤舊咭等有人出一皮
近排係咁升
由4月嘅273蚊跌到7月嘅150蚊
再到依加8月中嘅187蚊叫做「係咁升」

咪再自欺欺人
講緊近排….戇鳩仔
3060ti 最扺買邊張
比多兩三百蚊升3070
有冇介紹
見到同一樣係3070 oc
但唔同牌子個價都有啲差別
小弟想砌人生第一部機個陣撞正消費卷
想入手3080
有冇話邊張跌到咩價先理想唔洗做水魚
其實你話你第一部機即係而家無機打既話就唔係好建議等40系而家啲料話4080/70呢啲隨時到下年先有,等咁耐好似無咁好,而家香港行貨既話Galax $5580既3080 12GB我覺得個價都算係咁,台灣買既話就更加平
有5580咩?有嘅話我想買啦
不過可能都等多兩三個星期睇唔下唔同硬件有冇平咁啲。以前一路玩開console,真係的起心肝想買腦場又各種加價
唔該巴打!
依家砌爆頂最抵
啲卡有能排清

仲未低過入貨架
我都等左好多年,可以等多兩三個星期到嘅
有追 post 就知 aib 好多貨清唔到
企硬班撚屌先識減
不過你等住打機就無謂
Ching~我今日上晝手痕度左個list,顯示卡就係呢張
我而家都忍緊手
我條lost依家around $15000
明知過一個月好有機會平千幾
冇理由唔等下嘅
越來越多誘惑,兩家龍頭各不相讓,Come to me!
依家買3080/ti 就好似2018年買1080ti
如果買到發行價嘅4080絕對值得等. 因為可以順暢4k144hz.
發行價估計7k hkd. 其實tsmc 5nm都唔貴依家.
你呢個statement, 好多assumptions喎
結果都係忍唔到年尾,去灣電買左張3060 12G($2830)升級,問左幾間都無6650RX,開左光追真係令d,有反射&光線折射感覺 但有燒費券都係肉赤

新舊卡交換lu…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞