NVIDIA 顯示卡閪冧捷報10 目前香港卡價唔抵屌 8月水魚節來臨

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
我果張都係~打返上古卷軸5 SE Ultra Mod 4k,完全冇難度!張卡唔算熱
但玩FFXV set 4k High就得返20fps,生化危機重製版重會爆Vram,個Heatsink應該可以煎蛋。
老黃再讓埋Q4佢寫定辭職信都得
責任全在gamer
唔會辭職啦
4k 行得郁都偷笑
https://news.mydrivers.com/1/851/851330.htm

老黃條PK想轉移視線混水摸魚,佢雖然唔係頭號兇手,但絕對係頭號幫兇!
可以再戰幾年就好
3070ti 如果換mon 換2k定4k好
佢10月唔出4090就轉AMD
你依家用緊咩Mon? 如果係2K 165Hz的話建議玩到爛唔駛換。

如果係FHD升嘅話就視乎你一年後就想換卡定玩到張卡爛先換,前者就可能4K 144Hz好啲,後者就2K 165Hz足矣。更何況依家4K 144Hz都好貴。
用緊隻1080p 32吋
不過而家部腦重有駁住部55吋lg C1 係4k120hz
想問下用緊1660ti 想小升級上rx 6600 or 3060好?
較想試amd多因未用過,6600同6600 xt係咪差唔多?
或是等下年先算? thx

現specs: 1080p mon, i5 10400f,h510m ,antec 550w牛
應該係
其實冇問題嫁
我自問睇到4k resolution 已經夠

科技再進步,我而家都好滿意
除非科技令到個價更平
咁對我而言,就有用啦

利申﹕窮撚,等埋40代,買30代
#有趣的是,其競爭對手AMD顯然沒有遭受同樣的價格壓力。 AMD在遊戲部門的收入攀升了32%,達到17億美元,儘管該公司的遊戲部門包括了來自遊戲機半定制處理器和PC GPU的收入。不過,公平地說,AMD進軍主機市場的戰略使其免受PC市場整體低迷的影響,微軟在6月稱PC市場“惡化”。#

蘇媽笑到最後
蘇媽小注怡情執少少就夠
皮褸佬就加大產能賭身家押注落班礦狗度
Zotac 3070 twin edge 有個fd賣我2900要唔要好,保養到2025其實3070係咪有平買平就得
2900重想點 有保養ok啦
扎左好多咩貨?
我又唔係礦佬, 又無買NVIDIA 股票
我只係想老黃仆街摭
你用開32吋就一定要4K 144Hz㗎啦 (3070Ti絕對冇力推),如果你肯用細啲27吋嘅話2K 165Hz夠玩 (3070Ti啱啱好夠推)。屌你個32吋FHD……抌鬼咗佢啦

至於部C1其實你唔係攞嚟打機的話其實冇影響,我諗你攞嚟打機又諗住換Mon的話一開始都唔會買3070Ti啦一早3080Ti咗。
rx6700? 定 3070? 差$1000
純打機唔開光追+冇直播/3D繪圖要求的話,6700XT For Sure否則都係揀翻3070啦。同埋睇你有冇N卡信仰姐

綜合純遊戲效能嚟講,3070係小勝6700XT (某啲Games效能表現係6700XT = 3070),光追表現更加唔駛講啦;但溫度/功耗表現嚟講6700XT都可以算係大勝。
唔識咩係光追
冇直播冇繪圖
淨係打下apex睇下波
咁就直接屌張ASUS雙風扇6700XT啦直接嘅爆畫質推撚爛FHD 170Hz啦。即使你日後有機會升級2K 165Hz螢幕都可以高畫質順跑Apex。
嘅➡️開*
己經諗住入手 法奧張 技嘉6700 $3000
係諗緊買唔買32GB RAM
最爆係TUF/SUPRIM X 3070(齊單盒保養)賣俾唔識嘅人最低成交都大約平均$3300我會寧願直接狗衝呢啲卡。如果係朋友賣Zotac Twin Edge(仲要唔知係咪OC版)都要$2900的話我只會考慮下,如果朋友價$2600-$2700就即刻埋單

3070不論核心定係VRAM嘅發熱量都係比較低,所以對散熱要求唔高,有平買平/丐版都夠做。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞