NVIDIA 顯示卡閪冧捷報10 目前香港卡價唔抵屌 8月水魚節來臨

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
3080ti tdp 350W
要分兩條獨立
可能最後會行返舊路
玩返多路牛

冇drop frame,除咗個風扇會時不時全速轉幾秒之外其他冇問題。我又未試過mon實core同vram,我試下
3060ti 好似幾抵屌…
3060Ti個價唔抵屌呢玩2K高Hz一律丐版3070㗎啦
如果1080p 170hz呢 利申用緊2060

等等黨記住堅守阿叻精神, 一日未出40系, 所有30系既消息同價錢都一律唔理唔知無興趣
同老黃玩盡佢
睇你需求。如果你玩FPS Games或者優化好/低硬件要求嘅Games的話2060其實都可以繼續玩著先。

當然你真係有需要買嘅話都係推丐版3070,保證推爆FHD 170Hz,而且又可以稍微Future-Proof (買QHD 165Hz螢幕)
個人建議: 如果你有一筆錢諗住Aim勁卡/大翻新自己部主機/電腦螢幕的話,4090一出即刻狗衝。4080/70嗰啲就算啦唉…..有鳩排都未出,有需求就搵下啲平價30系列都可以嘅。
Thx
Ching扎咗好多貨?
3070ti 4千頭都ok啦頂住先
3070Ti VRAM太熱,導致散熱要求要高翻啲,咁價錢就唔再係「丐版3070 v.s 丐版3070Ti」相差四百蚊咁比較了,而且效能差距實在唔明顯,所以都唔係好建議。(除非又唔知有咩優惠平到PK就另計啦)

BTW如果我知自己呢兩年內都唔會抌大錢換機換螢幕我會選擇Zotac雙風扇3070 OC,玩撚爆個FHD 170Hz就算。
有冇人會買1080ti
我換左張ROG-STRIX-RTX3070TI 粗粗地頂住先
應該玩到2年掛
如果機箱風道正常環境又通風,間中清下塵減少積熱,呢張嘢點止玩到兩年啊…..三年幾四年都得啦,你仲有三年保養(四年If有登記)呢!!

不過VRAM嗰度熱就真係熱啲…呢度就冇計啦。
Twitter條吹風友話4080同4070應該去返320W同285W
老黃分分鐘整都未整
唔清哂舊貨就想買新? 諗多左喇
呢個我同意~
而家用緊果張R9 390X 8GB就係藍寶,前前後後應該有5年,好似唔止添~仲服役緊
r9 290 服役中
550w 火牛夠唔夠推3060ti /4060?

用梗i5-12600k
40系唔係要換牛咩?好似全部都用16pin頭?
除咗熱啲,玩D2R 都冇咩問題
差唔多十年抵到爛
我冇留意呀,不過我都係玩1080P
可能到時3060TI 2千幾就入張玩下

牛都唔洗換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞