NVIDIA 顯示卡閪冧捷報10 目前香港卡價唔抵屌 8月水魚節來臨

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
30系減少少啲人就狗衝
到時40系冇人買一出就要特價
等等黨又戰勝歸來

不過真
其實都等左咁耐 都唔差2個月
連msrp都未跌穿 我一定唔買住
零售市場冇貨供應緊張
礦場供貨用貨櫃計
yes sir
幾時出13代intel啊
4070 rdr2 high settings 穩定100fps
1080P已經有啦好似
繼續做等等黨
台灣6200有找
台灣個link 係咩
可唔可以share黎睇下
我奇怪,而家清貨尾。呢班要等特價既人買完30系就唔會買40系。 咁40系既target customer係礦潮前買咗30系/10系20系升級既人?
30系之前俾班仆街Hold起嚟炒,庫存過剩
唔使擔心40系銷量,40系跟返官方價賣,30系會依效能折讓減價

而且40系效能唔錯
3090 要折到 4070同價 依家仲差6千

好似2080ti 當年大劈價咁
無論邊個消息透露 基本上40系都係功耗怪物
就算玩家肯換牛
牛+水冷出風位最高應該差不多成3x~4x度?
到時一著moon就係體感遊戲
路過望到4199
跟2080ti 隻1600w火牛終於有佢既功用
1600w推部冷氣機加雪櫃都仲有剩
8月7號 出$2000消費券

建議
依加顯示卡個價唔撚抵屌,唔好撚急
消費券留到amd Intel 發佈會完咗先用

傳聞 AMD Ryzen 7000系列處理器將於9月15日上市,而3D Cache版則需要等到11月或12月。另外,Intel這方的第13代Core處理器(Raptor Lake)則安排在10月左右。

換言之,依加砌機好尷尬,火牛會轉制式供電方面支援更大火數,cpu ddr5 ram呢堆都會慢慢取代現行技術,變相發熱高用電多

而40系列顯示卡就等到就等啦,因為傳會延遲發佈,就係為咗散30系列
等唔到,遲啲都有平價30系列卡買
唔爭在嗰半年,冇誠意既降價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞