NVIDIA 顯示卡閪冧捷報10 目前香港卡價唔抵屌 8月水魚節來臨

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
6500係香港可以買rog 3080 10gb
我Pchome global買咋
咁多人係台灣買卡,唔知40出果陣會唔會係台灣買得到
冇貨好耐了岩岩搵過都冇貨
好彩一早買左
冇礦潮根本點買都得
唔知香港個價同台灣個價會唔會有分別嘛
按過去表現冇礦潮清貨壓力應該會係amazon最抵買
而家台灣個價咁賤係因為佢地大把貨係廠
如果香港有貨又唔抬到咁高,我直接香港買算
有冇礦潮 香港點都會炒 只不過唔會貴幾千

應該咁講 因為礦潮 廠商增加產量同時對外公佈晶片缺少 先俾市場一個供不應求嘅風氣 然後有商家大量囤積 只賣比礦狗 一般人就排下隊或者排隊期間加錢 叫你等 等到就等

lm
等啦
班 aib 根本大把貨唔肯賤賣
真係 如果唔係真係壞左就等
等佢地坐下貨咪仲好 冇人要自然要減
睇完唔知降咗啲咩
其實呢排最抵買係咪6700xt $2999
可能第時黨報又做代表
禁止任何台積電相關產品入境
6700xt同6800xt都好似抵屌
係抵屌,如果唔是要換埋牛,我可能買咗6700XT,因為差唔多性能既3060TI絕對冇可能落呢個價
等3090ti落7k就買繼續用陳年6800
5/8建議:

後日7/8就會出$2000消費券嘅
都陸陸續續見到有廠商出優惠,但真係減得唔多 好似$6280》$6199咁,又有部份卡又抬高咗個價,例如Mxx牌子3080 12GB 賣$71xx

建議
依加顯示卡個價唔撚抵屌,唔好撚急
消費券留到amd Intel 發佈會完咗先用

又有傳聞 AMD Ryzen 7000系列處理器將於9月15日上市,而3D Cache版則需要等到11月或12月。另外,Intel這方的第13代Core處理器(Raptor Lake)則安排在10月左右。
同時,腦場嘅cpu加價

換言之,依加砌機好尷尬,火牛會轉制式供電方面支援更大火數,cpu ddr5 ram呢堆都會慢慢取代現行技術,變相發熱高用電多

而40系列顯示卡就等到就等啦,因為傳會延遲發佈,就係為咗散走30系列賣比礦狗而積累落嚟嘅卡

最後,都係個句,大家都等咗兩年啦,等埋40系列出應該都無所謂
但等唔到嘅,遲多一、兩個月都有平價30系列卡買,8月入手真心唔明智
反正第一輪得兩千 等埋最後三千先再算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞