NVIDIA 顯示卡閪冧捷報10 目前香港卡價唔抵屌 8月水魚節來臨

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
保證一出唔炒
明白 thx
OC來睇, inno3d 都幾on9, 3060有同無oc差15hz,笑能死!只係價錢一樣, 個盒無oc個心dd唔舒服
Sharing: 昨天買左3060齋,我揀左NV, 因為怕amd唔穩定,光追及DLSS較好,而唔轉下新口味試用amd 6650xt
6700xt 先2999, 而家冇人買6650
同埋3060ti 最平先3380 (未來寫有貨)
2千8入3060唔多抵
快1660ti先3成左右
咁我隻牛550w, 粒cpu i5-10, 咪局限左
Compute b 上星期見到有張msi 6650xt $2500 都幾抵玩
4070應該係3080同3080Ti/90之間
4070Ti就應該等於3080Ti/90
4080就應該可以少超3090趕3090Ti了
4080Ti就應該等於or少超越3090Ti嘅效能
4090/90Ti應該極大幅拋離3090Ti,功耗同CUDA數都太恐怖
小弟等兩年後50系之後一次過換全機
咦唔係4080Ti打上應該已經大幅拋離3090Ti了
4070/70Ti打贏3090機會微啲,最多好接近。
師兄我勸你唔好再講啦買咗卡開心打機就算你繼續喺度傾落去最後盞唔開心
啱呀...傻人有傻福
而家所有消息都講緊40系clock speed 會谷得超高,加埋新製程塞多d core 同GDDR6X
4070 有機會贏3090Ti
唔洗贏,平手都夠
等到個仔出埋世,砌完都係擺喺度
老黃D刀法 4070 我諗最多追平3080TI
3060ti,最盡
成個市場氣氛唔同晒(係全球, 唔係淨香港)
Gamer個需求變到超級彈性
大家都舊卡用左兩年以上Game照玩
學30系咁mark高只會延續大部分人唔買 淨低少量不問價既人先會一出就買
結果又碌返去產能同庫存過剩 老黃仲頂到幾多次業績發佈

如果bit coin升得返佢不如宣布直接放棄gamer 市場可能坐得穩d
衰你少少 1050ti + 4k 144 mon
其實咁樣配係咪咩game都玩唔到?
你肯畫質樣衰啲 用吓resolution scaling/fsr 1050ti 1080p 60hz 仲玩到好多野 包括呢兩三年嘅3A
真係唔太掂嘅印象中係2077/microsoft flight sim 只勉強有30 fps
窮人打機無計
https://tgoop.com/bhcomputer

咁絕?答錯就求久block
的確
起碼呢一刻好急用嘅人都買到平卡
而大部分人都觀望緊

真係唔急
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞