NVIDIA 顯示卡閪冧捷報10 目前香港卡價唔抵屌 8月水魚節來臨

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
唔係,仲要睇個heatsink本身散熱用料,又係時候拎gigabyte出黎binc3050三風扇散熱仲差過人地單風扇,啲風扇都唔知係度吹乜嘢

咁撚高深原來
銅柱問題?
右手邊堆鰭片離熱管咁遠根本係多鳩魚
張圖唔正確咩?
上年八月5500買左張3060 ti 會唔會做左水魚
講房屋台咁講
你賺咗用
有無人用過msi 6600xt gaming x 8G?
見有張2手有啲想買
都用左成年 咩都賺返啦
溫馨提示
下星期有水魚節
分明礦黎 價錢ok有保就入
不過6600xt企勁硬冇人平放
二手一律當礦卡, 你接唔接受到礦卡先?
其實Amazon 買係咪一定唔係礦卡?
用緊itx機箱,3080邊款散熱好d?
個人賣家唔敢包, 但amazon應該唔得閒揾礦卡返嚟賣
所以只買sold by amazon
而且有問題要退換都易好多

又唔係咁講
我3070都係中低階
玩vr game 已經好熱(65~69度)

已經係noctua 3070
玩3a 大作都係講緊5x度 唔會feel 到熱力滲出
6x 度係真係feel 到成間房熱左
無論你d風扇 heatsink幾勁
最後d熱力都係積係你間房/檯底
唔好幻想400w既卡加個大heatsink勁風扇就可以出100w既熱
$44xx 丐版 PNY 3030 12GB 四日就寄到
開心使用中
$44xx 丐版 PNY 3080 12GB 四日就寄到
開心使用中
65-69度熱乜鬼,85度以上再講張卡熱,同埋你講既5x度feel唔到熱跟住6x度feel到成間房熱咗應該無可能,因為同一張卡full load 50度同80度佢generate既heat係一樣,即係間房係一樣咁熱,呢個都係好多人誤會用水冷間房就無咁熱既原因,你用水冷純粹係將cpu/張卡既熱力散得好啲,但係本身gen既熱力都係咁多,都係同樣有咁多熱力加熱你間房,甚至因為散熱好熱力散得快間房會更加快咁熱
Thanks! 不過amazon買都唔係好抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞