NVIDIA 顯示卡閪冧捷報10 目前香港卡價唔抵屌 8月水魚節來臨

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
平時鍾意玩瘋狂多開咪買埋囉,2x16GB唔算好貴啦

但例如我呢啲專一做一樣嘢又鍾意Windows乾乾淨淨,玩緊Apex最多Background Run緊Google Chrome(只有2-3個分頁)播Youtube又或者同班Friend喺Discord鳩噏,其實16GB足矣。
有冇4K 144Hz 32吋mon 推介
呢個去螢幕討論區問翻其他巴打好少少
純個人意見,近排都見唔少人推新出嗰隻($12K) LG 32GQ950-B;如果話平三千蚊($8K)就有MSI MPG321UR-QD。
呢兩隻都唔錯,依家4K 144Hz螢幕興起冇幾耐其實選擇都真係唔多,我諗嚟嚟去去都係嗰幾款推薦。
但你張顯示卡係笑咗全屋4K高Hz。
除非你只係攞嚟睇下片玩下Online Game就勉強夠用嘅。
依家冇力推唔代表日後岀新卡冇力推既
上左4k144都可以用黎睇4k60既片姐
又或者好似我咁3070 + LG C2玩eurotruck simulator 4K120最高畫質+400% rendering冇壓力順推
cyberpunk 開光追+DLSS就要較低畫質先有平均4K60
巴打你有用開C1應該都對HDR有要求架喇
唔介意曲芒可以試三叔G7
https://youtu.be/SMcABSuKAK0
6700 xt
本身打機ps5係主力 用C1打
張卡本身係冇唸住買既 但幫個fd收左佢個張
所以pc game 本身冇乜追求 而家買左個Xbox game pass玩下咁
不過應該都係諗4k 32吋先 係唔知駛唔駛追144hz
可能60都夠
如果pcie3.0,是咪用N記好過A記
睇youtube評測都係平均N記好少少
intel driver執返正低階卡大把市場
Delay 太耐
我foresee 到 n 卡30會跳樓賣
如果只打 dx12 game 賣 n卡 70% 價其實都叫有市場
6600 XT 8gb $2380 抵唔抵屌用緊5700G APU, 只求可以高畫質1080p,唔該師兄
Go ahead~我見牙石好似做緊2199
去啦 2 k game 都玩到
1080 實得
原來A卡FSR輸出既畫質靚N卡DLSS咁多
https://www.youtube.com/watch?v=tZk3kduJ-Ag
法奧有張6700xt $2999
睇你介唔介意加多幾舊
唔追4K 144Hz的話3070Ti就夠玩嘅

自己攞嚟衰
所以40系列一旦推遲發佈
AMD display卡就會食埋中間空檔期嘅生意

抵撚死

香港3080唔跌到$5500內真係叫班代理攬住堆30系列過冬啦
3080目標價$3080啦
邊度值咁貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞