NVIDIA 顯示卡閪冧捷報10 目前香港卡價唔抵屌 8月水魚節來臨

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
我見PC🏡有張ZOTAC 3080TI仲有貨喎
叫老黃食屎啦 屙屎唔出賴地硬 自己積貨俾礦場
現在礦場執晒 想放返啲卡又賣唔出 抵撚死
新卡 同 舊貨 夾擊 等等黨又嬴
係,但zotac 係咪好伏?同之前嘅tuf 同一個價錢,但tuf 塊PCB 同散熱啲料好似靚好多
Zotac同PNY係平但啲用料/散熱設計就………3080打上幾平我都唔係好敢買一分錢一分貨啦。不過唔係話差到用唔到嘅,你忍受得到同旗艦卡整體溫度差10-12度頻率又低啲咪將就下用著先囉,因為真係平得幾緊要嘅。

今代TUF用料係靚,核心散熱表現都非常唔錯,但係VRAM嘅散熱設計簡直係戇撚鳩,你唔介意呢點嘅話都值得入手。
分開兩條
所以咪話等下囉

反正都等咗兩年到
更何況買到3080/80Ti/90/90Ti呢啲級數….純個人建議就咪撚平,一係就觀望一下40系再打算。
如果打算買40系列
要準備換火牛
睇下邊個廠有支援PCIe Gen5 16 Pin 接頭有支援嘅暫時睇好似只有Giga火牛
seasonic建議係用獨立1條插1個pcie供電
我都係用seasonic牛,又係有呢張圖
我寧願等呢度有冇巴打係用公版30系/非公版3090Ti ? 個供電轉插如何?
輕則短期內供電經常不穩定/跌Watt,長期如此重則著火。越高階嘅顯示卡效果越明顯自諗
未用過,其實我都心郁郁緊
msi/gigabyte 會唔會好啲?
張2070s係打機會時不時會全速轉,我afterburner set過固定速度都係咁 係咪要換
zotac 已經係3大外第4大廠
A卡藍寶同一間公司黎
A卡計 D 料靚過 技姦同某D共石款
平均仲係貴過台灣 1K
3080 都仲要5k up
報價單

坐等3090 跌破5000
溫度高,如果功率都高,咁正常喎。
可以用afterburn mon 住啲core,vram嘅速度用功率
有無drop frame?
3090ti去左黃金睇 好似有10999hkd 咩inno3d 唔知乜brand
低處未算低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞