[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (80) X-H2S變死貨?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唔想重同平d, 就等年尾sigma 18-50 2.8
請問有冇師兄用緊XT3有咁嘅情況出現,部機個快門掣撳落去半按對焦之後再撳落去要撳大力啲先會觸發到快門,係咪可以拎去整
唉仲要水機嚟
話時話fuji 有冇長鏡可以影到足球
好似睇嚟睇去都係mount 支小小白落去最好
XF100-400mm
XF150-600mm
XF200mm
但小白恆定f2.8 同f4 真係冇得輸
事關影波大部分時間都係200mm 以上
依家用緊xc230完全做唔到任何景深
爬文睇下你個幾支點先
兩支差十幾倍價錢,重量又差幾倍,好難咁比較喎
就係借咗個fd 嘅 5d3+ 小小白試
試完即刻好想放咗支230
不過成set 野真係好撚重 影一場好似舉完鐵咁
用咗富士 8-9 年,上年又買埋xpro3,再加上儲落咁多鏡都廢時諗轉會了
本身影開風景,呢兩年影多咗人,之後仲影埋港超
但港超啲球場好撚閪
除咗旺角場,其他場都基本上有跑道,個看台老鏈咁遠,冇支300喺手基本上唔使諗住影到半身
今日突然有2-3部2手x-pro3放出黎😍
唔係咁開心住呀可能嗰啲壞mon整完返嚟嗰啲機嚟㗎

講得明啲呢即係有暗病唔知會幾時復發自己小心睇路
我個部壞撚咗反moon 排線
攞咗去百寶利整
用咗新零件之後依家個moon 合唔埋
不過點都好過冇moon 用
咁都收貨?
係wo,我冇諗過
佢話訂返嚟啲零件有問題喎,其實收到都嬲嬲地,不過急住用機就算了
後尾我攞膠紙塞返住個罅,依家就可以正常合得到嘅,係冇咁靚仔啫

咁叫佢再整
裝錯鑼C都收貨
百寶利條友真係求撚其
加係post頭唔好水人上去啦
佢上次抹我GFX塊cmos唔知用乜嘢藥水同塊抹台布搞到一達達 仲好意思收錢
我屌9佢仲話係部機問題
轉個頭我攞咗上富士行抹就乾乾淨淨
好彩無抹壞
咪就係 佢如果用獨立包裝消毒濕紙巾我都冇咁嬲
屌佢食嘢又喺嗰度 分分鐘打飛機又係嗰度 求其執塊3M抹枱布 (係佢柒左仲要show比我睇 係用3m) 都唔知之前抹過咩 衰左仲瀬 搵佢抹鏡整機真係自己小心
師兄想請問$1300係整晒大細Mon ?
大概整咗幾耐先拎得返部機?
佢一次過成塊零件換,差唔多整咗成個星期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞