[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (80) X-H2S變死貨?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

覺得上網好多recipe都好重口味
不如間中慢慢執下都好
唔同人唔同需要唔係個個都鍾意白滑長腿嘅
XH2S又跌多一千萬三入手不是夢
等佢萬三!
即係40MP版插水會更平
咁快佢都未滿月喎⋯⋯
邊度見到/買?
考慮緊買多一部長插33mm出街用
早幾日試用56mm f1.2配X-H2S
對焦雖然係快咗, 但依然係麻麻地
如果用A-E去評, A最快E最慢
主觀感覺大概係由E變到D
(唔似16, 23, 35 f1.4可算由C變到B)
睇下到時二代會唔會改善好多
睇住呢兩部機個價好似tvb股價咁樣跌真係好精彩
btw xh2s一個月就追到a74 3個月嘅跌幅

再跌落去,以stacked cmos機來講水貨價堅係平
要買嘅一早買咗
未買嘅點都起碼等到40MP出咗先再算
起碼仲有一個月跌
又咁睇,跌價反映市場唔接受兩皮買一部APSC,但去到萬五蚊,如果呢個係成本價就應該冇得再跌。至於X-H2平就會更平(假設傳言定價係真嘅話),但會否跌穿萬3蚊(水貨)呢樣每令人有點質疑。

而家X-T4水貨大約$11000左右
唔會轉會嘅富士用家又無咁大誘因
想轉會嘅又唔止淨係兩皮呢個價

利申等XH2再入手
我估個價未必會跌到太低
因為其他第5代sensor機都仲等緊出, e.g. X-H2, X-T5...
或者會有唔同promo, 例如買鏡頭discount, 送電, 送CFexpress...
水貨邊會有promo
Classic Chrome, JPEG

唔好咁講呀
佢地話xh2s連拍100 張梗有幾十張用得架
左邊 xt4 右邊 a7III a7c同z6II

feel唔到有邊個會揀xt4
做咩XT-3呢幾個月升左$700幾
如果用紅圈三寶,真係感受到改善,舊世代鏡就繼續拉風箱,完
xh2s夾龍仔18-300應該幾好玩
枝18-120電zoom又未出
唔好咁講呀
佢話xh2s連拍100 張得兩成用得架
等多2個月,希望跌啱價就出手xh2s. 或者等埋xt5都唔遲
有冇人知Xt4個機身防震係落腳架果陣係咪要熄左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞