[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (80) X-H2S變死貨?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
上網睇都好似多人咁玩富士
利申無玩開
鳩吹勿認真
照你咁比咁最抵一定係fuji既中幅機
我覺得玩APSC要過萬唔抵啫,人各有志嘅
應該咁講

想買部apsc嘅人就覺得唔抵
想買部4k120p,1/180000快門嘅人就會覺得抵
Xs10 有冇二手定焦抵玩
其實會唔會主要對象係升級客? 你唔係用開嘅, 呢個價真係趕客
我用緊XH1等換XH2跌到12K左右入
上周去相機展個個公司都人潮尤其NIKON同CANON
唯獨OM一個人都冇
但OM1 賣得好好
9UP無難度不愧連登

數據統計期間:2022年7月16日~7月31日

第1位:索尼FE24-70mm F2.8GM II

第2位:佳能RF14-35mm F4L IS USM

第3位:騰龍28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD(E Mount)

第4位:佳能RF100-500mm F4.5-7.1 L IS USM

第5位:適馬100-400mm F5-6.3DG DN OS(E Mount)

第6位:索尼FE70-200mm F2.8GM OSS II

第7位:佳能RF24-70mm F2.8L IS USM

第8位:適馬28-70mm F2.8DG DN(E Mount)

第9位:索尼FE PZ16-35mm F4G

第10位:索尼FE50mm F1.2GM
日本相機品牌排行榜

索尼/SONY. 9.7.
松下/Panasonic. 9.7.
富士/FUJIFILM. 9.6.
佳能/Canon. 9.4.
卡西歐/CASIO. 9.2.
賓得/PENTAX. ...
奧林巴斯/OLYMPUS. 8.9.
尼康/NIKON. 8.9.

包尾
邊度講緊銷量?
9嗡無難度

昨日發布了一則官方聲明,表示OM SYSTEM OM-1的預訂大大超過了預期,加之產能等問題,因此出現了供貨不足的情況。
https://qicai.fengniao.com/536/5368739.html
預期得鐵粉中既10%買
點知多過20%
已經叫大大超過
PR字眼好好玩
https://www.sohu.com/a/543479092_121118995
3月份的相機銷量數據,除了榜單上的常客外,新開售的奧之心OM-1銷量增大,並且一舉拿下三家的銷量第一,這麼看來,奧之心之前公佈了OM-1訂貨量超預期,似乎並非營銷手段。
7撚完未? 9嗡到
BODY好賣但鏡不入十大
新屎坑三日香
咁你9嗡完部機唔好賣未?
大家咁話啦
俾個數字黎先啦鳩UP精
有埋官方信 有統計
你就得把閪口話唔好 係度ON撚99 9 嗡 仲有兩個唔撚關事統計
你數字呢 7撚到
官方信又點
數字呀
數字呀?你數字呀?
唔同信你把閪口數字呢?等緊你比
數字呀 你比未?
閪手就係你
有病拎白卡啦垃圾
你得把傻閪口9 嗡數字呢
9 嗡到 7撚完未
我仲諗緊點解咁耐都唔見不sir入嚟笑富士對焦,原來係ban咗
其實依家除非部機好柒,如果唔係新機攞幾個月top都好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞