[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (80) X-H2S變死貨?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
咁應該xt30ii 會比較順,
上showroom 試一試就明
zoom 鏡頭用xe4 配handgrip 係得,但手感會差d
自己拎上手比較下最實際
想請教下各位師兄, xpro3點樣可以將ovf轉做用evf, 我郁個轉換杆都係得ovf同埋ovf+mon仔2個mode
直上xt4
自己整到了, thanks ching先
我都有同樣問題,有冇巴打知上行搞要幾錢?搞一次係一勞永逸定係過一排問題會再出現?
用緊xt3仲考慮緊上唔上xh2s
想問下用緊嘅各位機主
覺得拍片iso 6400會唔會好多noise? (個人覺得xt3 3200都ok)
另外4k100fps對焦係唔係會差好多?同埋畫質係唔係低到fullHD咁?
你拍抬就得
我千五
三個月唔夠又壞
叫我再比千五
我屌鳩佢
佢比個無奈樣我
我老閪都唔會再比千五
on9 先再比
放撚左佢
咁你去之前有冇打電話上去問佢啊有冇講到明話如果塊板再壞嘅話係咪本身設計問題啊佢哋有錄音㗎

如果冇做呢咁就唔好意思喇我就憑依段錄音大佢哋嘅

佢哋自己大大聲聲喺電話度講如果係底板設計問題係會換過部新嘅俾我
唔好成日出埋呢啲問題呀你直接問社長啦好唔好

你唔好當呢度全部人都係傳心師先得㗎
xh2 今年年尾出
我諗xt5起碼下年?
仲諗住出部xt4玩下
都係等多陣先
出都出xpro4先
幾時出等左好耐
講到好似部機本身有問題
肯比你換機問題就唔存在
X-H2好似好吸引咁, ISO 125, 1/180,000ss, 8k30p, ~HK$16,000

據傳聞網最新的消息指出,X-H2 的最低原生感光度為 ISO 125,較擁有 2,600 萬像素的 X-T4 的 ISO 160 還要低 1/3 級。如果 X-H2 的擴展感光度同樣可向下延伸一級的話,那新機的擴展感光度可低至 ISO 64,屬有史以來 APS-C 片幅 Fujifilm 無反相機最低感光度水平,可讓用家以更慢的快門速度進行創作。

至於今日更流傳 X-H2 的電子快門會由現時 Fujifilm 相機的 1/32000 秒提升至 1/180000 秒,有外國網友覺得究竟甚麼題材需要如此高快門速度,會是拍攝太陽的大特寫嗎?畢竟 1/180000 秒電子快門幾乎在其他相機也未曾出現過,究竟是 Fujifilm 覺得有實際需要,定抑或屬衝「世一」的頭銜而來,相信很快就會揭盅。
仲有超解 用超解玩全景
16000一部APSC真係抵咩
想入手部富士玩下
本身用sony ff,所以成手e mount鏡
想問下有冇adapter 用到?
用唔到,買部舊款/x100系列當副機玩下囉
om system om-1 仲貴
想問有無師兄會用xt4 或者xe4轉接m鏡玩?
想試下咁樣影下街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞