[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (80) X-H2S變死貨?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
以前用pro2 就覺得個細moon 開得多會壞 唔敢開合咁多 不過我淨係用ovf 配定焦都用得好開心
XE4夾F2系列嘅鏡手感幾好,好期待sigma枝18-50
sigma 果支感覺可旅行用,平時影就用27F2.8同50f2
fujifilm枝18-55感覺上夾XE4都可以,如果輕身啲就好
sigma18-50果枝都係買黎咩都影下
做咩突然咁多人吹奏XE4
樣靚加細部
其他冇貨
我上次壞咗佢話啲零件老化,部機都唔算買咗好多年,咁就千三
同埋港女至愛classic neg
Fujirumors 話 X-T5今年會出
不過唔係今個月個X summit發表
今年仲有幾個月炸wo
要幾時講
希望似返xt2 + ibis +新sensor性能.
其他唔洗點改
Showroom無埋x100v玩
其實外觀唔改/個grip位大少少
再加d X-H2S 既效能/追焦我覺得已經夠做
X-Pro 4 反而睇佢想玩乜
係咪收埋左咋,有無問職員?
真黃斑
X-H定位係企艦
X-T而家定位係中階, 應該唔會做到一樣效能
而家就係睇富士下放幾多落去
X-H series:
  • Refinement: Flagship Utility
  • Interface: Hybrid

X-Pro series:
  • Refinement: Luxury
  • Interface: classic rangefinder

X-T* series:
  • Refinement: mid-level
  • Interface: classic SLR

X-S series:
  • Refinement: Base Level
  • Interface: DSLR design with PSAM interface

X-T** series:
  • Interface: classic SLR design with classic interface

X-E series
  • Interface: Rangefinder design with classic interface
如果下放得少,咁classic 操控同性能變咗2揀1
真唔真呀
有冇手足覺得富士啲product line都幾亂
Base level要3款唔同既機
太天真啦
Base line之後重有X-A同X-M系列
仲有X-T***
應該重整下。其實xh2分2部真係做多咗
快啲出xpro4啦
擺咗入玻璃櫃,要問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞