[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (80) X-H2S變死貨?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
33 0.95太重 想輕便啲
福仔35.2物色緊2手 個價岩就入
唔係就買原廠35.4算
福仔的話,不如睇下amazon jp。我枝23.4都係日馬買,仲平過港水成千銀。
stack not stock
今日跌市都唔好發顛住
係香港係咪無保養?
X-H2s 呢個spec喺full frame界最少貴多一倍,所以其實係抵玩,當然X-H2會更抵(對比同級full frame而言)
100張至少有20張中焦,有排揀相
真係好勁
you sure??????我喺低暗房影野都起碼中7成
喺STUDIO影模型中100% 添
大把測試都5成UP 隻ON9講到得2成幾9唔搭8
咁冇嘅,睇左當用咗再嘅6uo我阻唔到
我自己用咗一個月, 新舊xf鏡都試過, 一般情況室內室外下影貓狗同小朋友, ISO由320到6400都有
• 最差試過~50% (56mm f1.2)
• 最好試過~90% (新23mm, 33mm F1.4)
• 平均都有7-80%

好奇一問你咩情況下會得20%?
請問癬
我自己用咗一個月, 新舊xf鏡都試過, 一般情況室內室外下影貓狗同小朋友, ISO由320到6400都有
• 最差試過~50% (56mm f1.2)
• 最好試過~90% (新23mm, 33mm F1.4)
• 平均都有7-80%

好奇一問你咩情況下會得20%?
9嗡個情況
唯一可能係,喺好黑嘅地方,影一啲移動速度超快,而又用緊定焦舊嘅鏡,例如用35 1.4影UFO咁啦
打麻鷹
咁如果有得揀, 用Sony/Canon應該易啲
一來相機animal AF富士先係第一代
二來鏡頭(尤其係遠攝)似乎唔係富士專長

我自己就滿意X-H2S表現, 希望以後有firmware更新可以更上一層樓
唔好咁講呀
咁講會俾人屌死

btw x-hs2如果平多少少真心考慮
唔好滿意呀 2s對唔到焦嫁
唔好考慮啦,轉會啦
我係2年xpro3 user
我講緊賣咗部機轉其他牌子呀
sony對焦快又好,要打雀用sony幾好啊
考慮下啦
留tg? 有興趣!
之前上網見過人話港代理麗確一樣會識水貨,但實情係咪我就唔知,未試過。再唔係可以試下打個電話去問一問。

但我諗福仔呢類手動鏡,又無對焦摩打,其實應該好少可會壞?
見你用得咁辛苦,快啲轉會都係好事嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞