[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (80) X-H2S變死貨?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
MIJ 無想象中咁好
谷新機銷量
唔夠晶片
新手想問下33MM又要1.4大光圈,係咪唯卓士最sharp,睇好多評測好似都係佢最清,係有少少紫邊
無貨何來貨尾,買咗嘅fat fat
存貨
我同你講2千2嘅支那鏡sharp過6千3嘅原廠鏡,你覺得有冇可能?

如果想影下人像同狗仔,Fujifilm XF35mmF1.4 R依枝鏡係咪都適合?
33 啦 35 追焦有d差
未啦 XS 10 勁好賣 我諗依家係晶片好缺 集中返D資源 唔係部部都冇貨
富士係咪都估唔到一部psam機會咁好賣
有防震係屈既
富士自己刀法問題姐
如果當初xt30ii 加返個防震(最好加埋反mon)嘅話咪又屌打返xs10
但富士又要就住唔好同xt4撞,咁點解會同xt4撞?
因為xt4根本就係xt3+防震反mon

講到尾最大問題就係4年嚟富士用同一塊xtran IV cmos竟然可以出7部機
以前Kaizen係firmware
宜家Kaizen係岀新機
似係
以前kaizen係new features
而家kaizen係bug fixes
想用新鏡就要買新機

[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (79)×- Trans 10 週年 1X-H2(S)蓄勢待發
https://lih.kg/xhipKqX
以前我由sony a71 轉去fuji, 或多或少都係因為佢firmware update 上好有誠意 後來xt3 既對焦仲可以update 進化, 都好令人滿意. 但而家真係無呢d kaizen 啦
貴$1000幾蚊
戇居位係加film simulation都要買新機
同樣係X-Trans 4,X-E4啲選擇多X-T3一堆
屌到鳩臭
多兩個姐 同埋可以係C1 LR CALL返出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞