[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (80) X-H2S變死貨?

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
副廠幫到你
有冇好推介
sigma
係咪30mm嗰枝
Sigma我覺得最抵屌係56果支
30果支畫質對焦比原廠35好但係紫邊會明顯過原廠33
原廠果支35都就快有十年歷史
當初出係果個時期係正
但係放係兒家根本已經唔值個價
e-shop訂都唔知何時有,hotline留言又唔覆
條件許可都係直接買Fuji 33mm?暫時主要都係一鏡走天涯

另外電池同充電器係咪都係買原廠最好?
富士幾時出部GFX100R
睇完哈蘇部新機又想購物了
個人覺得35f2都夠,輕啲細啲對焦快啲同平啲。

開盡1.4個成像圈都細啲,f2散景上唔係相差太多
我兩次留言佢都即日有覆,不過點都唔肯講而家排到去邊...

想問下名單入面其他授權經銷商,係咪都係同官網一樣賣行貨?雖然好似都缺貨...
https://www.fujifilm.com.hk/m/warranty/dlist.html
1.4 同f2 都用過, f2 係快同都好夠sharp. 不過總係覺得d 鏡色好數碼. f1.4 成像同散景有返d 舊鏡feel, 淡雅d

不過呢d 都係鳩up 自己感覺 自己玩落開心最緊要, 1.4 d 對無卡住卡住玩得唔開心, 似乜都無用
我個T3 mon都爛左
廢事整
X2D同埋三枝新鏡好靚
唔知下一部GFX會咩樣
新56mm無LM 唔知對焦速度會點
XF56mmF1.2 R WR
鏡頭結構:8組13片(2片非球面鏡片,1片ED鏡片)
最短拍攝距離:50cm
最大放大倍率:0.14x
光圈葉片數:11片(圓形光圈)
過濾器直徑:67mm
尺寸:φ79.4 x 76mm
重量:445克
fujifilm studio館收唔收apple pay
係時候出部復古玩家機
XH2等跌又可以入水
竟然係psam
支16-80可以解到40MP?

唔係話唔用得,不過去唔盡40MP嘅優勢,咁我不如用返X-T4
佢叫得Xtran 5應該下代機全部都係40MP(包括XT5)?
好奇富士宜家有幾多鏡頂到
等xt5先係正解
兩塊新sensor有特別remark HR/HS
唔知仲會唔會有另一塊冇remark嘅擺係低中階機

X-T5 都似會用40MP 塊 sensor 而唔係 X-H2S 塊 26MP 喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞