連登女神serco有花生 (7)Serco bb差拖糧 唔交mpf同遲到攪珠罰錢未回應

1001 回覆
63 Like 7 Dislike
準時返工冇勤工,遲到就要攪珠罰錢
當員工係機器
佢咁多貨咁多單
人工低,做錯一樣野就連bonus都冇埋,重要玩埋重置
幾善良既人先會諗得出呢d野
都幾harsh幾令人灰心
準時出糧應份夾大佬 唔好合理化遲出糧唔該
ヽ(`Д´)ノ
一定會越黎越優秀 成為亞洲第一!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
大家點樣先原諒兩位老闆Σ(;´□`)ノ
醫貓醫到傾家蕩產
我靠個樣搵食
同時可以靠個樣返生٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
Haters gonna hate٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
但唔裝窗網
咁人地以為呢個post做d野好簡單呀嘛 你又唔講 你講我地一定改架喎
其實追咗咁耐post都係覺得一隻手掌拍唔響
如果份工真係咁差 會唔會開下會 講少少嘢就可以令到你咁都做到兩年幾
一早未過試用期就辭職走人喇

不過認同有幾愛就有幾恨
居然開到7
開8粒鐘會迫問o唔ok, 唔ok都變ok啦
好多絲打同行瘋狂狙擊
勞資糾紛咪報勞工處囉
係連登講做乜呢成班麻甩佬又唔會入去做
仲要HSBC係呢方面做得好足 點可能拖左咁多個月先知無幫人做MPF成員登記
我做左咁耐野 成日都話咩都可以遲 但出糧同供MPF就點都唔可以遲
Be the change you wish to see in the world !!! ( ´・ω・`)人(´・ω・` )
暫時睇唔到會有原諒佢嘅機會
同埋就算原諒左 都唔會再買佢啲衫
考慮埋unfol間shop 唔like啲po 唔俾曝光率佢
如果呢件事之後 ss 仲生存到嘅話
佢哋咪成日開8個鐘嘅會囉
兩位老闆可以轉行做乜嘢(#`Д´) 做保險都幾啱
我都想做serco admin呀
正常公司遲一日出糧都比同事插到飛天
推到佢仆街
事主已經講咗fg第一份工 成世女第一次返工 實會有啲位蝕底都仲怕係自己問題 加埋有班好同事相處愉快咪唔走 同埋後期想走嗰陣係傾完 老細唔俾走先未走到啊
咪啦 入左去咪連你自己都會比人拖糧
乜都唔知 剩係知遲出糧已經係一份閪工
我都覺得係
工作模式同mpf呢啲已經算係唔識管理公司內部
好心出手高啲請返個管理層返黎管理人手好過啦
咁咪可以專心做老闆囉
你請咁多員工返黎都係幫你賺錢嫁
唔係請人返黎同你玩狼人殺
人哋都只係當打份工,你憑乜要人陪你一齊希望公司做得更好,你唔係搞緊YouTube channel呀大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞