連登女神serco有花生 (7)Serco bb差拖糧 唔交mpf同遲到攪珠罰錢未回應

1001 回覆
63 Like 7 Dislike

唔提佢會主動供返?本身就係僱住責任
有乜唔屌得?
Mpf你話補供返,ok,但係
貓網唔裝都好少事?有貓房唔開窗點解要裝?
佢地成撚日入去間房,隻貓又成日偷跑岀嚟喎
但係呢啲都唔係你唔安裝嘅理由屌你老母
交罰款係佢應分
如果唔係人地周到佢冇交佢會唔會供返
佢做咗咁多年冇理由唔知唔清楚
定係佢有意隱瞞比人捉到再講兩句唔好意思補返錢交返罰款就無數
依家討論嘅問題應該係佢有意隱瞞
咁佢係供返你吹佢唔漲
因為其實唔單止係拖糧mpf呢件事既
好多其他事累積 (各執一詞咁)

而且唔係單獨hauying既一方面講
佢提到話有個group係有其他前同事做證
咪煩 報國安拉鳩佢啦
反正都係想佢仆街
兩邊都係片面之詞
你信到個妹豬十足十

我信Serco wo
幾隻貓生勾勾
換左批人佢啦本身咁多個post都無推
係見到個幾條友太on9 先忍唔住
咁都無佢以前中學啲相
咪就係講緊隻貓唔係淨係stay係貓房
其實會偷走去會開窗嘅地方
養貓要裝貓網同要買貓砂一樣 係common sense
講左咁耐都講唔出點解唔裝
除左唔想洗錢諗唔到第二個原因
平時仲要教人點養貓又領養又六位數醫病
講到好有愛心 但連基本野都唔肯洗錢
條女認係馬路影相,但又避開唔提p走雙黃線,好古惑
真係

完全唔係又冇錢使 有冇多到錢嘅問題
返工返到要我好似同老闆乞番啲糧咁樣應唔應該啊
班打手嘅邏輯真係痴晒線
其實點解會接受到遲出糧、無供mpf ,呢間係一間公司,員工打份工都可以咁無保障,下下做每樣野都要個員工追討三催四請你先肯做齊俾人。

如果呢啲係雞毛蒜皮嘅事就唔會有法律規管啦,係咪真係要等人告你先覺得好大件事呀? 告你又話大家同一條船點解要趕盡殺絕,唔告你擺上網又話處心積慮…

馬路影相係啱既佢唔洗p走雙黃線啦
無裝窗紗係啱嘅佢唔洗叫人張相cut走個窗啦
供返都係犯左法
等坐監啦店主
所以咪話你哋主觀
有冇隱瞞得佢先知
你討論完會有結果?
而家事實係佢無供 之後供返
除左拖糧之外仲有咩好討論
所以咪罰左錢
佢d 相係比麻甩佬睇
成日影大脾
個問題咪就係係到
大事(公司)
mpf唔供 要人三催四請
拖糧
呢幾點作為一間公司 已經足夠收皮
小事
所有野都係事後都"做假"
p走雙黃 cut窗
緊係整靚靚先拎出黎打卡啦比你見到佢成身屎咩
我講事實,你有貓房都要入去餵佢清潔㗎,
一個唔小心唔記得閂門,咁隻貓自然就有機會跑出嚟㗎啦,仲要佢話有一隻盲咗喎,幾個意外加埋一齊就真係咁先
重點係佢講到自己幾撚愛貓,連個網窗都無,
托柒呀
咁要你發現到佢偷雞唔供先得喎
啱啊 佢前兩個post話既然長期唔開窗咁點解要裝窗網
見到都知唔使再討論 晒氣
同得大貓合作 就一定冇事既。
係睇佢點報稅姐
瞞稅就應該走唔甩
無錯呀
你可以大大力屌呀
我都覺得佢無撚腦架
準時供mpf都做唔到
但係
一句到尾
有冇好似事主講到咁

「專登唔供mpf」
講到好似令到妹豬蒙受金錢損失
同時兩位老闆度縮連錢都唔肯俾
呢個形象?

唔知事主會唔會澄清呀
「其實佢地最後都有供架」

以事論事
唔好講咩打唔打手
我一直都講緊個事主中間夾雜錯誤資訊係到扮可憐帶風向
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞