連登女神serco有花生 (7)Serco bb差拖糧 唔交mpf同遲到攪珠罰錢未回應

1001 回覆
63 Like 7 Dislike
報大個支出咪得囉
To serco
話你知點拆
正正經經執左佢出黎做雞
呢度邊個唔避重就輕啊?
你咪當睇唔到我講乜囉
話人情緒勒索 自己咪一樣喺度扮慘
12k x 1000
正正經經執左間舖出黎做雞啦
咁你咪去關注下囉
人地關注自己想關注既嘢又唔撚得
你幾時關注下烏克蘭?
賺左咁多邊洗做你去做鴨佢玩返你轉頭
剩係睇hauying個ig都唔知係咪真係有咁多前員工唔妥serco
其實要將serco收皮會唔會叫班前員工直接po係ig好啲 再唔係開個新ig po
就算無證據 起碼顯示到有好多前員工都唔妥serco
佢d pt 都冇合約
撚知幾錢一個鐘 幾多人咩
lm
尷尬😅
香港嘅奴工法例係唔完善,一個無財無勢嘅員工想經奴工處去解決勞資糾紛係好麻煩

例如ss曾經想取消病假,如果佢真係實行,員工係咬佢唔入,最多係屌佢刻薄再自己唔撈,因為奴工法例係保障至少連放4日大假架咋

而且開頭班員工係無簽僱傭合約,可能連份工係計calendar day定點,銀行假定公眾假期,都無講明,員工話係月薪,但僱主反咬話係炒散計時薪都得,形勢係對員工不利

同埋奴工處唔會一嚟就告咗先,可能安排僱傭雙方開會見工調解,同埋亦無法例去監管個僱主一定要出席,佢可以唔去架,好似等三次僱主都唔去先話再作處理。以追討欠薪為例又申請法援,仲要申請法援係有期限架,唔係話無追訴限期,就算批咗都好多嘢,有啲律師又嫌細case,連申請起訴都拖個客,之後仲要排期上庭呢
返得閪公司多
唔知岀面幾乎所有公司準時月尾岀糧 星期日係31號嘅話會29號收到份糧架傻閪
以前準唔準時岀糧同而家準唔準時岀糧冇關係架

人哋從頭到尾都係講以前

你就話以前唔係度做 咩都唔清楚

咁你唔清楚就摺埋啦

serco姐姐拉住隻狗啦

唔好學游狗隻狗咁講咩跟美國時間咁撚柒喇
我就係要呢d
熟悉既連登返晒黎
唔駛扮咩討回公道乜乜柒柒
呢度就係想 serco 做雞
但佢冇波
你呢個建議有d 害人
係呀係唔撚做 但都要係連登追擊 吹咩
人地搏緊上位呀
笑死 又係嗰啲「呢度個個都係咁所以我咁樣都ok」嘅on9 logic
咁多人死佢又唔死
佢冇p 圖個樣
起咗你底 對比你以前開post講嘅野同埋呢個留言
真係好諷刺
你有冇考慮入政府做?
笑到我仆街
我28 有早冇遲
依家外資 直頭第三個星期就出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞