連登女神serco有花生 (7)Serco bb差拖糧 唔交mpf同遲到攪珠罰錢未回應

1001 回覆
63 Like 7 Dislike
調轉黎講都有
我低賤, ot 不嬲無補水
如果佢唔係咩serco , 實無人屌
屌你老母 準時出糧要慶祝架原來
消費者角度嚟講, 員工私怨就算, 呢種不良營商手法先係blacklist serco store 嘅原因
度咗咁耐 最後就係spin去

mpf我交咗 不過原來冇成功開户 所以員工收唔到錢咋嘛 道埋歉架喇 對方理解 之後都有供齊

又一長篇大論淡化自己錯失系列
姐係而家我返工仲要教埋你點做人老闆
點樣去管理一間公司?
hr department係咪得一個人叫sinyee
隻窗咁大隻 做乜唔裝窗網
???
我意思老細蠢唔係新鮮事喎
奴性?
為咗保住份工啫
Lmlm (/ ̄(エ) ̄)/
無腦傻西
如果一直都遲仲係唔係唔小心?
睇返del file嗰度,即係前員工嘅試衣報告一路都係整嚟方便自己做嘢,share埋畀其他同事睇?
網購公司嘅試衣報告都係馬拉松式開會時jot notes嘅手寫minutes
反而員工嘅私人Google Account有電子版?
都幾管理不善
雖然我個人認為前員工為保障自己喺凌晨收到炒友msg
係可以交返私人Google drive嘅相關file出嚟畀信得過嘅同事
因為始終佢兩位前僱主都絕非常人
至於之前好想炒前員工但唔炒住,好可能前員工做咗兩年幾手上有好多老細無叫佢整
但前員工自發整咗方便自己做嘢嘅file,同時係方便到公司嘅
所以想攞返哂啲file先,點知都係漏咗試衣報告?
作為買過幾千蚊衫嘅客 我覺得依啲大獲過個員工爆嘅野好多 我唔會因為個員工講嘅野唔買衫 但會因為前幾個post個張爆哂線嘅西褲而唔買囉
p.s. 買過條連身裙覺得唔岩size以為自己問題 依家先知原來個個係咁
淨係員工mpf搞錯 你可以咁講
但撈埋其他事嚟睇都幾firm到 serco store一定係閪公司 閪老闆
係喎 品質嘅野仲未回應喎
慌死唔係驚無睇連登嘅妹豬會知 所以唔直接回應咩
MPF遲交就係遲
人地做錯少少野就扣Bonus
遲到就要搞珠罰錢
OT無補水,因為CCTV影唔到
自己忙就大條道理交比同事養貓
窗花無裝都係事實
馬路影相P走當算數
西到

Btw 遲出糧又點解釋,又唔小心?定比人屈?
嗰回覆係勁既
總之責任不在我方
手動審批 避免惡意評分
一直覺得呢間嘢呃錢,一次都冇買過,始終係買衫唔係買佢啲model
我以前都返contract工,跟足勞工法例7號出糧,就算因為隔咗紅日、銀行交易時間,而遲一、兩日先喺戶口有嗰筆錢,但e-banking或銀行statement係睇得返過數時間,知道佢係咪7號過數架。同埋如果agency知道7號係六日或紅日,通常5號或6號就出糧架喇,所以根本六日/紅日/銀行交易時間唔係籍口嚟,係有無責任心嘅問題嚟
mpf ac都搞唔好點做世界第一呀
都真,其他野當食花生咁睇你地大家各執一詞,
但係啲衫嘅quality先係最嬲嘅點。
我諗大家好多都以為係自己問題,
點知而家爆大獲先發現原來好多人都係咁
你點會估到比個咁嘅價錢
但個質素竟然可以差到貼地
其實品質不嬲出名有問題
之前聽開絲打講都係某啲有牌子既代購衫先好買
但間舖啲衫又唔係平 又欺騙消費者 依家仲比人爆料
真係寧願唔買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞