連登女神serco有花生 (7)Serco bb差拖糧 唔交mpf同遲到攪珠罰錢未回應

1001 回覆
63 Like 7 Dislike
咁供返哂又比人罰左錢
而家到底有咩問題
點解唔應該發生
無人生攻擊ss
只討論佢有問題既位都haters
得啦收皮啦護主狗
都會扣bonus啦
做返當無事咩
仲要全部賣好貴 水晶幾千銀、日本進口衫500-1000蚊 真係有人買架
可以 但會無左Serco既bonus
大佬佢唔係第一日供mpf 喎
咁又唔見佢對佢啲資深家庭成員有遲供MPF嘅問題

仲要我提完你
三催四請你幾個月之後先同我補供

好難唔令人懷疑姐
我咪問你咁正義 有冇入去幫呀sunny哥持平下咯
我冇話你精蟲上腦呀 係你自己對號入座
袋袋平安無人知
師兄唔好燥 可以試吓等啲打手單機
上個post都已經解釋到好悶
班打手唔做功課都算
寫埋答案都仲要唔改正
咪講緊你講埋哂啲雞皮蒜皮既小事
成單野根本得拖糧係有得講
屌你咩馬路影相都拎出黎講 笑死人
佢特登係咁誤導其他人
覺得啲大話講三次會變真
講真呢啲人仆街過hauying

同serco反面既人都識叫人有證據先好講
啲人話serco係taobao貨都有幫佢澄清係真韓貨

反而吉清呢啲人見到閃卡兩個字就捉住唔放
偷野要坐監
係要懲罰
漏供mpf
罰款已經係懲罰
唔好諗住偷換概念
咁殺咗人坐完監道個歉係咪就大撚哂啊 死狗公過主啦 自己番去慢慢對住serco打飛機算啦
我哋再講 驚我地兩個俾人話唔上網買衫跟唔上潮流
試過喺codibook 買咗成千蚊,件件洗完都甩色,染到成機衫都係粉紅色
仆佢個街
以為直接喺韓國網買好過喺ig shop 買,結果都係買垃圾

唔講價錢以為係淘寶嗰啲50蚊條裙
仆佢個街
證明間公司做嘢、管理好有問題囉
咁基本嘅嘢都做唔到,唔講以為供mpf 係新野嚟
其實唔使係hater 都會覺得呢間公司好有問題
如果人生第一份工就喺呢啲公司又俾佢哋啲”vibe” 洗咗腦嘅人咪覺得冇問題
講真香港地唔止得ss一間公司係咁樣
但有其他CLS公司唔代表ss冇問題
講埋先廢事又有啲傻豬豬會錯意
以我過往經驗 size chart 準 但下面啲員工試穿就唔撚準 明明員工屎忽圍大過size chart 寫嘅都話啱啱好/有鬆動
班友失哂理智咁反Serco
無計啦憎人富貴明既
佢喺因為無供,先要補供
唔喺因為選擇補供,而無供

佢補供已經代表佢無供啦
雞皮蒜皮
字都唔撚多識隻學人做打手
btw小事?
唔供mpf小事? 拖糧小事? 有貓唔裝齊野 成日嘔小事?
頭兩樣 用一間公司既標準去睇 點會小事?
第三樣 作為主人搞到隻貓咁樣 小事?
Cls 啲妹豬哪來的錢
500蚊件衫我上日本網買完集運返嚟啦不如
算啦明嘅就明
開左咁多年都仲話無管理經驗
廿幾萬followers有幾蚊型?
未做好research請full time有咩要做足就咪學人請十幾個人啦
自己執番貨pack番貨呀嘛
而家唔係十惡不赦唔討論得?
快啲主動同你腦細講唔洗同你供mpf攞去俾佢自己洗啦笨柒老屎窟
做咗半日野
lunchtime上嚟睇吓有冇其他最新update
發現啲打手都仲係講緊前兩日講緊嘅嘢
偷野->坐監
漏供mpf->罰款
已經有哂法律約束
佢都唔係淨係道個歉
唔好偷換概念
Thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞