連登女神serco有花生 (7)Serco bb差拖糧 唔交mpf同遲到攪珠罰錢未回應

1001 回覆
63 Like 7 Dislike
就係知所以先覺得好雞毛蒜皮
典型港資sme垃圾practice
又唔見八月堂拖糧開到7個post
所以一向都話啲人係憎Serco先借機搞大件事
冇偷換概念喎
依家係講緊件事既本質就係錯誤
唔會話補償/賠償翻
錯誤既事就會突然唔見左

你都識講係罰款啦
冇錯 何來罰?
serco有mon post我係你就炒左兩個件打手
又搶口又低質又無point 只會令你更快收皮出多小小錢請批真係有用既好過
係佢自己一直都扮善良
依家比人拆穿真面目都係自己攞黎
喂比你講一講無bonus嫁喇
上個post開始已經block咗佢
呢啲護主狗眼不見為淨
仲有有隻中過腹膜炎都要放埋一齊
就算係無事都唔應該唔裝網

痴撚線回應story仲要大條道理話9成窗會閂
咁剩低果1成呢?話隻貓少去咁姐係都會去
無供MPF都可以護到主
不過注意有隻應該係波台狗,專做白卡兵熱狗個種獨醒撚,周圍搵交嗌
罰咗款坐咗監就可以洗底話冇做錯?打飛機打上腦?
女嘅好耐以前story講過grad咗之後返過間好傳統公司
做做下嘢企起身會俾人叫佢坐返低
大約係話唔太鍾意環境咁傳統
點知而家佢啲員工播歌傾下計又咪俾佢話
五十步笑百步
同埋應該都好快就辭職之後就係開店
都等同係冇乜工作經驗社會經驗架喇
我係蠢人
想問有冇大大知最簡單嘅方法
查mpf係咪就係睇佢有冇信寄黎

咁如果個期唔係出信日咁就冇了?

網上面有個「個人帳戶電子查詢」岩唔岩洗架?
睇返清楚先
上面啲人「講到」佢好似淨係道歉咁喎
我同意佢唔準時供mpf係仆街陷家產
唔撚識做老闆架
錯就係錯
不過有冇事主講到咁嚴重
從頭到尾都係呢個問題
可能佢地翻工有得見到serco已經當出左bonus
當佢神咁
好嬲好嬲繼續捉字蝨

無供mpf之後供返 真係好少事
貓網唔裝都好少事 有貓房唔開窗點解要裝
只係hauying講你就信哂 Serco講你就唔信姐

同埋貓痾完屎不嬲都唔係9秒9去清
返左工出左街隻貓痾完屎你又飛的返屋企清?
冷靜少少 理性少少
唯一值得搞大既就只係得拖糧
係呢樣先會令啲本身都喺佢度買嘢嘅人都睇唔過眼
偷野都要留案底啦
如果我辭職佢會供返突比我 我又唔驅
護主/打手唔係問題
問題係無point 點傾
大佬實實在在發生既野都可以屌我地主觀
屈佢拖糧定屈佢無供mpf又唔係啲咩話佢樣衰波細個啲人生攻擊
貓個啲都廢事講
度縮係事實喎
Fulfilment嗰post人工低話因為覺得人哋隨時 replace到嘛
但係又要200%努力一齊撐條船 又要洗廁所
唔係話你一定要加佢人工
老實講就算新一年你覺得佢應該凍薪都可以
咁你都冇理由屈人哋自動請纓去洗廁所㗎嘛?????

但底個浸係屌緊佢對員工啲嘢無心嘛
人哋quit job先供返晒啲mpf又關唔識用e banking事?
識扣5% 唔識供?
逐個逐個覆好攰
我從頭到尾都冇話過佢做錯 做法合理無問題
點解仲未有人爆佢中學呀 起下底咁
播歌傾下計bad vibe笑撚到我買幾隻機械人幫自己做野好過啦
serco bb 好忙架,供返要用幾個月(๑˃̵ᴗ˂̵)
放心佢一定有mon post
屌 之前試過喺codibook買白色裙
仆佢個街 得一層白色薄紗 又短又薄
著唔到出街 三催四請先退到嗰六十幾蚊
唔會再買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞