連登女神serco有花生 (7)Serco bb差拖糧 唔交mpf同遲到攪珠罰錢未回應

1001 回覆
63 Like 7 Dislike
呢度討論區嚟架
唔討論咁唔洗上討論區啦
推post on99
啱啊 呢度係公司唔係你屋企唔係你細個間學校
做錯嘢唔係一句唔好意思 無發現就等於一定會得到原諒/無責任
出男裝吧啦
我就係其中之一
幫襯過幾次 有啲item係ok
但有啲真係幾伏
明明體型同ss個model差唔多 甚至肥少少
但one piece同褲著上身係好鬆
但啲model著又好fit架喎
之前都留意到model上身圖有水份 但ss喺連登有光環唔屌得
真,u記真係好抵屌,同埋衫褲都係淨色,quality 又好,好易襯

今年出嗰啲女裝tee 有唔同版型,我都買咗幾件
日本牌子global work 減價咪又係三百幾四百,仲唔會中伏先
佢個烏托邦世界完全係將所有社會責任+規范拋諸腦後未出嚟做過嘢都唔係離地到咁 勞工法例佢應該睇都未睇過
出男裝再加serco原味衣物應該都幾多人沖
呃唔到妹豬生意就係時候轉型啦
請問仲請唔請人
大家開追故模式睇下你留咩言咪知係咪打手囉
大量打手即刻現形
錢就你袋 我就出200%勞力幫你打江山不求回報
佢都幾識計數 Serco大師失敬了
而家咪攻破緊佢個人設囉
佢sell人美心善,而家咪話俾大家聽佢只係人美非心善囉
係佢地唔撚似討論喎
只要唔幫口屌Serco就係話打手
打埋d Serco表情符號
慌死唔知佢地係前伙記/同行咁
你睇睇佢地推post啲留言幾撚鳩先
咁都叫好d 但都柒柒地
正常紅日前出到比你
打錯,係連放4日病假,就有返4/5人工
辦公時間\(^∀^)メ(^∀^)ノ
人美心善但壓榨員工
係咪慣左手勢收兵改唔到
早晨打手你做邊間pr公司都係拖糧唔供mpf?? 要唔要考慮下入ss加入kappa嘅未來一齊執屎?
老闆開曬聲暗示要幫手
呢啲後生女點會敢say no呀

同埋唔係拒唔拒絕既問題
係一開始就已經唔係job duty

如果一開波見工嗰陣話
你份工係打雜乜都要做 唔係齋design
睇下有冇人肯做
唔識佢
唔理佢幾差又好幾好都好
如果MPF真係唔供,呢個真係法律問題黎
員工番工
係應該有呢個野既
一邊話人 屈你係打手
但另一邊就屈人
「慌死唔知佢地係前伙記/同行咁」

你真係好撚低質
咁我直接啲
你地都係避重就輕咁討論呢件事
老實講句,係IG shop買衫真係好傻豬先會做。見好多聲稱韓國入貨,只不過都係搵當地批發嘅Line/Wechat,而家佢哋連親身行去批發市場揀貨都唔使喇,輕鬆上架

有D懶到直頭用批發比嘅衫post上IG

講返好多無牌子D衫質量洗幾次就着唔返… 仲要唔平喎,買幾件得一兩件着到,我買返大牌子出嘅好過喇

買外國牌子嘅IG shop就買得過喇,如果係韓國衫真係不了,分分鐘係淘寶搵到,我成日都係用相search 嘅function咁樣搵到 我相信貨源一樣,因為淘寶買係同一樣嘅Tag ,大家唔好助長上網亂買嘢,買左堆垃圾返黎要買得精明
講真,雖然條氣唔順,但唔通就係上奴工處咩,真係要好花時間,搞得嚟都轉咗工啦,啲閪公司就係睇準僱員無權無勢無錢,又無咁多時間嘛
其實人哋真身ig有po冇public到所以個hauying都repost哂出嚟 苦主group都成十條友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞