連登女神serco有花生 (7)Serco bb差拖糧 唔交mpf同遲到攪珠罰錢未回應

1001 回覆
63 Like 7 Dislike
殺邊個講事實又殺人
你咁信政府 真係信政府唔啦
咩用心
比啲人睇下serco
老闆幾撚仆街
黑心無良僱主囉

幾時有話判佢死刑啊護主狗?
馬桶講到底都係清左一次咁多
講到好似清咗好多次
呢啲咪就係誤導
都係想煽動大家嘅仇恨姐
一開頭講到洗廁所 好委屈
又話人主動send email去新公司
點知只係新公司ref check
過咗咁耐先至澄清
唔係一路追住睇根本唔知你哋有澄清過啦

咁樣扮慘成功 得左
澄清係炒車 扮公正唔會冤枉人又得左
ss =你口中嘅好多香港小型公司

一樣咁仆街
覺得下次要update下個整合
吓?...err
你啱囉咁
唔明點解要習慣奴隸制度
就係因為冇人出聲
所以個個公司係會當你地係奴隸
Noted with thanks
叫你地報警報勞工都係護主狗
佢請咁多part time唔知有冇跟足418同713勞工法例睇佢個樣都唔識,班員工隨時可以搵奴工處舉報佢

「連續性僱傭合約」(俗稱4.18條例)為以兼職僱員作對象的僱傭條例,說明只要員工連續受僱於同一僱主四星期或以上,而每星期最少工作18小時,便屬於享有法定假日、休息日及有薪假期等權益的連續性合約。

香港的《2007 年僱傭(修訂)條例》,當中俗稱的「713條例」,因為是在當年的7月13日生效的,具體的條例詳情可以在政府網站上查找到。這條條例實施後,

無論僱員的薪酬屬何種制度,包括月薪、日薪或按件計薪等,均須以 12 個月的平均工資來計算有關法定權益,並在計算平均工資時,剔除「不予計算在內」的期間及工資。
Kappa???
你究竟有無玩apps 影閃卡οκ!(`・ω・´)
d 女人平時就係咁樣道德勒索自己條仔同d 姊妹
「總之你地一定要企晒係我果邊」
「數臭果條死八婆」
呢種態度放晒上連登黎推 po

屌你老母咁撚樣我突登唱反調添呀
serco 剝削得岩呀
你班撚樣又遲到又 on9 又多多要求
出皮幾野請女奴有咩問題?
冇人用支槍指住你
你自己 on9 啫
皮幾野諗返轉頭係你應得添呀
cut SL轉瑜珈堂第一次聽,希望啲妹豬出到去唔好再咁傻
講真你覺得佢嗰啲回應有意思咩
點解可以講得咁詳細 就係因為佢喺咁多次發生同樣事件嘅經驗入面揀咗對自己看似最harmless嘅一段再拎出嚟spin
其實言行間無一句係真心大方承認 每一句都係令自己望落更冠冕堂皇
雖然事實上hauying係某啲位置有感情用事/反應過激咗
但講真 如果佢從頭到尾都真係好似佢設定咁nice
又點會引起之後嘅嘢?
我自己都係女仔 如果見到對方真係無心嘅話最多係覺得佢蠢 甚至如果佢平時真係對我好嘅話 我都唔介意自己做多少少 唔會憎佢
佢做咗生意都一段幾長嘅時間 唔係一句粗心大意/無經驗就可以帶過㗎
加上做得呢個位就預咗 如果唔係就唔應該做 就係咁簡單
佢哋目標係世界第一 咁更加要對自己苛刻
不如交比你開po
Serco有咁多苦主出黎就係因為衫料完全唔同
但個價又標得貴 你話淘寶件幾十蚊既 對佢啲料都無乜expectation

最致命係有啲絲打同Model一樣瘦/仲瘦 收到件所謂free size會大到著唔落
先比人屌得咁金姐
我覺得參考Model啲相而去買衫係正常
如果只係因為Serco人設而去買就係條女On9
Serco 比機會d 妹豬做運動咋彡( ̄_ ̄;)彡
病少啲人都健康啲呀٩(ˊᗜˋ*)و
聽日一定會更好嘅啫!
都講左係fg妹豬咩都唔識
咁都可以blame the victim
吓 究竟你有冇睇佢啲解釋㗎
好多野都唔合理喎
打手繼續避重就輕你試吓逐個point護主 我諗打到一半你都會唔知點打好
打手開工了
連續五個月Mpf整啱可以攪珠出少啲糧畀同事
咁樣應該有動力啲
Cls公司政策

人哋 fulfilment出錯少少又唔畀
屯公塞車又唔畀
自己有錢搬出荃灣近studio啫 同事無嘛
同理心塞咗落女廁
咁大隻字 真係好驚
唔係追討緊自己員工嘅利益咩?
係咁撚正義就唔好攞人哋玩Apps同埋靚唔靚嚟講
好黑心
點可以淨係仆街呀
死刑未?
縛條女上去碌木度比火燒啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞