連登女神serco有花生 (7)Serco bb差拖糧 唔交mpf同遲到攪珠罰錢未回應

1001 回覆
63 Like 7 Dislike
其實佢都係係齋噏
一樣冇證冇據
但已經好幾個巴打出黎護住佢
嗰張炒車姐算啦
不過就算真係柒 啲護主狗都不敢面對
打手做到我咁真係幾撚搞笑
又屌佢啲貨料差又建議你地告鳩佢
咁Serco都唔炒我
確實真係好老闆
如果serco係暗瘡肥婆你仲會唔會覺得呢啲問題係小事?
你屈鳩我
唔比我合理懷疑返你地?
定講撚中左??
同佢D貓一樣成身屎尿
無賴到
請問我幾時講過少事
我叫佢地報勞工告佢都少事
有,事主話做左2年半
大撚把人當睇唔到
咁佢呃光環咁耐 又係公眾人物 俾人屌咁耐都正常
sunny啲post都推左咁多人啦
你有冇入去幫sunny持平呀
咁多
度左一日嚟講 個答案真係比想像中差
發起罷買Serco行動!
全部人同我轉去corner.C到爆買
大撚把人真係睇唔到話晒總有啲人係冇follow佢personal ig同睇連登
做奴隸做慣咗?
定你係奴隸主啊?
因為其他公司都係咁無良
所以serco無良係可以理解
咁員工可唔可以遲11日先返工啊?
有人見到遲供Mpf都話僱主要入多5%附加費,僱員仲有so啦,有咩講唔出口架? 見到駁唔到就問前員工做咩唔上奴工處解決,即係私怨上頭,要搞臭人個名屌,無做過嘅話又搞得臭個名,ss自己都話有遲供mpf,個現職員工都話因為紅日唔係7號出糧正常
覺得係喺ss做過發現佢根本雙面人 control freak
做啲嘢自己錯就大家要接受喲
人哋錯就要公平要攪珠
搞埋晒啲篤背脊大會 etc

同意唔係每件事都係大事
但係講真有啲嘢性格係咁都好難一時三刻改善到

可能我比較重視公司尊唔尊重員工
我覺得整蛋糕畀佢 佢讚完唔食 仲要掉埋
成日懷疑人哋偷公司機密
(真係唔係道歉就大晒 你日日都誤會人 人哋邊有心同你做嘢賣命)
又開埋啲sk2 單挑每個員工嘅篤背脊分化大會
呢啲我先覺得係最唔ok嗰啲

原諒唔原諒呢個問題好難答
但至少都要show到佢肯改變 而唔係spin嚟spin去
信任信心係earn返嚟
唔係del comment 同埋block前員工營造出嚟
我覺得佢係chur在要求高但獎勵低
成個月唔可以出錯先得$500 最多先$1000
$1000佢一兩個客買夠三件包郵都喺返度
講多兩句啦你唔講多兩句歪理我點駁你
仲諗緊嘅話咪講囉 俾啲時間你
你地人格謀殺 係咪死刑先滿意

如果要我洗廁所 一定唔做
嚟嚟去去都係個啲料都可以討論咁耐
開始悶了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞