連登女神serco有花生 (7)Serco bb差拖糧 唔交mpf同遲到攪珠罰錢未回應

1001 回覆
63 Like 7 Dislike
不過佢哋都搵夠啦可以退休\(〇_o)/
遲供MPF有罰款 會全數入番員工MPF戶口
可能SK覺得咁係補錢都唔定
返工都係為錢 但條女癲到遲出糧都無所謂真係為夢想而加入
人工低嗰個好似係有期請人嗰陣無寫人工,個員工入去做就比人壓價
呢個家一定會愈嚟愈好㗎(*•̀ㅂ•́)و✧
Kappa 有無玩apps 影閃卡呀✧*。٩(ˊωˋ*)و✧*。

回應下 (๑•̀ㅂ•́)و✧
肯定啦 好多仲讀緊中學 但一次過買成千蚊嘅妺豬幫襯
所以一定要逼到佢回應品質問題
你嘅將來有我,我嘅將來都會有你架\( ´ω` )/
其實係
就算拖糧mpf 呢d野真係好閒 出到嚟做嘢
咁的確係好無良嘅 如果我等錢用
但其實好多香港小型公司都係咁

只不過因為ss出名 先比人追住係咁屌

其實我真係聽過有個back office同事係蚊型公司仔又要做茶水又要洗廁所又要做埋會計
我諗呢到冇人要判佢死刑
大家都想睇佢點正面回應啫
有錯咪認而唔係spin嚟spin去最後都只係想保護自己完美人設
因為要連坐

hauying想走 但當時另一位同事未打算走
跟住好似係k話要走一齊走
所以佢先焗住做多一排
好認同
佢要請個有經驗有能力嘅人番黎執好間公司
唔係仲想做咩亞洲第一 笑大人個口
唔知仲有冇妹豬落緊單ヾ( ̄◇ ̄)ノ〃
屌 咁我點解唔去H&M
真係蝦妹豬第一份工唔識野
開口埋口都話「市價係咁」
啱呀 條友咪撚癲啦
關打風咩事姐
咩年代啊 依家都有自動轉帳啦下話
無心出就無心出啦
咩唔記得 痴痴地
其實有咩問題
合約寫明Bonus guarantee?
同好多社會上面嘅不公一樣
報政府不如打上東張西望
既然係一家人, 收12.5k夠喇 (*•̀ᴗ•́*)و
仲要個員工開聲話屋企有急事 先快手啲出
好慘
「呢啲野真係好閒」就要屈就?
唔係樣樣野用「呢個世界係咁架啦」就可以過到骨
被壓榨嘅人唔可以為自己發聲?
呢到做野開心呀
我既未來有你 你未來會唔會有我
同埋而家d mpf 公司
入人工粒數已經自動幫你計埋供幾多
僱主同僱員各總數比幾多
過咗幾個月先發現銀行條數有出入
都幾過分
佢真係恃住多人崇拜自己爭住入去做─=≡Σ((( つ•̀ω•́)つ
你話吉清啊嘛
「都係遲四日姐」
咁有d user 從一般僱傭角度出發
討論下 serco d 過失程度
你地就淨係想批鬥
討論下就叫 spin
唔同意就係打手
不如判左死刑先啦講咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞