連登女神serco有花生 (7)Serco bb差拖糧 唔交mpf同遲到攪珠罰錢未回應

1001 回覆
63 Like 7 Dislike
個老闆解釋就係
Mpf要有員工對應戶口先會轉到帳
而冇對應戶口都會直接扣數
但唔會轉到帳

我唔識啦
真定假
留返俾保險從業員答啦
你唔係信呀
大貓做野喎
公司咁on9 銀行一定睇足公司
開完戶口冇錢入 銀行會問你係咪冇再做
走唔甩架
我公司用緊東亞供MPF
有時遲咗少少交,佢都會寄信黎話通知未收到
(例如10號前要交,但6、7號寄出form同chq)
Serco咁耐都冇供款,從來都冇銀行通知過佢咩
等保險從業員答
巴打我同上面個絲打講緊韓國網codibook 啲衫質素差,唔係講緊serco
唔好意思澄清返先

買過兩次淘寶都係9成要掉,著唔到夾埋都千幾蚊
淘寶都係伏嚟

係有兩條條半截裙quality 好好,著到而家
認咗出馬路影相
但係無回應P走雙黃線一事
會P則係明知唔可以咁做先會P啦,係咪覺得無人見到=無做錯呀
員工有戶口 如果冇錢入
公司係需要取消個戶口
等佢收工返個人戶口架
果度都成10幾廿個員工
請問邊間mpf機構見到不明轉帳會完全無通知問佢筆數係用嚟做乜?就算唔明都會彈返轉頭啦下嘛?根本出錯一早就會知

扮乜撚野?
即係冇開戶口
連約都冇簽
垃圾老細開間垃圾公司請班垃圾打手
大部份ig shop啲衫都係東大門貨
其實質地仲差過淘寶
買完都好少著
開頭以為係自己問題 睇嚟都係比相呃咗
有條連身裙睇相個長度都過pat長啲
仲要夢雨同grace著都叫普通短裙長度
我矮grace少少 著出嚟好似褸屌裙咁
有無手足有新整合可以代開po
mpf 係無可能走到數
除非冇開過戶口
逃稅好似大件事D
佢回應未
唔供mpf 你都俾返我原本嗰5%人工俾我呀老闆
你扣起我人工又唔幫我供mpf, 嗰幾百蚊去咗邊呀
eric已潛
佢用大貓 又用shopline
唔係做現金生意好難逃
識玩既肯定全部衣食住行mark公司數
所以Serco比人罰錢
駁唔到已敗走
不如直接扮蠢 話自己冇打過工前期唔知要供MPF好過啦女神知唔知要買EC未搞好快啲去啦
呢個真係要推
ss好多model上身圖都有水份 mungyu嘅尤其
明明米六都冇 但影出嚟張張米七咁長
補多幾張 之前都post過

下面兩套衫 佢一個156cm著出黎視覺效果仲長過164-165cm

身邊有矮妹朋友嘅就知 米五比例超晒班都冇可能視覺米七
上面咪有人講囉
比你發現左 咪供返比你囉 咁小事嘈嘈嘈
宏利既話 每個月有email提你睇e-statement
最直接可以上返MPF 個間公司登入睇返紀錄
同埋有返咁上下規模既公司出糧單個陣會寫埋嗰個月扣左幾多供mpf
屌...講咁耐原來你係唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞