Netfilx 算唔算一間完全唔尊重香港既公司

452 回覆
1543 Like 71 Dislike
好想睇the office同prison break
好多人早兩年成日鬧Disney
又咩唔顧香港又剩
但係其實港產片又或者本土化嚟講
我覺得佢仲有心過其他競爭對手

係 佢係左得嚟有啲膠
但係我又唔見得其他公司
有咁用心去對香港市場

左唔左膠
有時只係比自己一個發洩藉口
Youtube都係
唔叫太空戰士應該叫咩

最終幻想
屌拿聲 都唔知乜春字幕黎
落架前煲晒prison break
把自己看得那麼高
Netflix不嬲都廢
不過FF香港真係譯太空戰士
達哥
一早unsup 咗
呢間垃圾 拍撚埋d垃圾戲
Man vs bee擺明係拍到戇豆先生同王晶食老本 拍賭城風雲一撚樣,叫導演同編劇死左去啦
有冇多啲例子?

FF係香港最初譯名真係叫太空戰士
台灣譯名黎…
其實香港經濟體全世界排30-40
仲未計香港稅率法制 人口密度高 高消費 偏好外國文化 高網絡覆蓋率呢d商家有利因素
有d國家當中又有本地保護制度 審查 私隱法 宗教等不利因素
加加埋埋我就當你有30個國家市場係好過香港

咁你一間咁大型行業龍頭mnc淨係做呢30個國家生意其他完全唔理?
請幾個人應付下都得掛?
咁全世界新加坡以色列葡萄牙愛爾蘭瑞士瑞典丹麥挪威芬蘭 呢堆國家市場同香港差唔多規模你都可以唔洗理架啦喎
neflix fb 香港地區都收左皮
相反 Apple TV 有廣東話字幕
真心唔明 有冇讀BBQ marketing商科手足解釋下點解一個全球排第40經濟體係完全唔值得做生意投資既垃圾市場
字幕都係
同prime嗰邊反映過 佢哋話啲片連字幕都係片商比
佢地手頭上無source可改 會同片商反映
我睇Netflix 睇佢啲documentary多,劇同戲真偽不敢恭維,
全撚部韓劇

不過又難怪嘅
豆潤咁細個market 仲要成班乞衣share account 我係netflix 都棄城啦
以為自己邊撚個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞