Netfilx 算唔算一間完全唔尊重香港既公司

452 回覆
1543 Like 71 Dislike
明明本來有napster,bt,usenet,nzb,magnet,0day warez,iso, 點解有條茂李唸啲spotify,netflix 呢啲傷天害理嘅訂閱機制,又有班傻仔肯俾錢
但事實係香港人真係全球最低賤
香港人最撚有創新精神既地方就係諗啲賤格嘢
喺度貪小便宜
咁係香港有迪士尼樂園先被逼理下啫
香港直接用英文原名好耐啦
仲有北美英國荷蘭澳洲就仲多
就算係低賤都係因為你呢啲踩港撚日日妄自菲薄
有冇得玩呢樣嘢, 貨不對辦睇完要退錢
好多動畫短片有粵配添
呢樣真,一個月一舊水好心啦,都要搵幾個人夾
食餐飯又捨得喎
少嘢睇籍口嚟啫,要比錢先係真
幾十年前啲片先好睇
月費咪又係得咁多你個比喻好柒
做人唔好咁睇少外國人
印度、南美仲多,隨時 50-100 人夾一個 Account

香港人係全球 Netflix 入面算係較多人比錢既地區

家陣要 Ban 夾 Account 地區,第一 Batch 都唔係香港
你話人自貶身價
我就想話你呢啲撐港撚不要把自己看得那麼高
你唔係兒登仔?
根本冇得比

迪士尼 係成個產業鏈係度,樂園、電影、卡通、酒店,佢整香港字幕就算蝕都要做,因為重點係點維繫 customer loyalty,唔係佢啲門票、酒店咁撚貴,點解仲有咁多人埋單由呢個角度睇,佢本來就已經有一個香港團隊,再加啲人手譯埋 Disney + ,已經兩回事

Netflix 除咗套戲,仲有咩先?佢呢度洗大錢去譯咁多片,好啦,譯完,得益係邊先?香港人仲要最鍾意 share account,搞咁多嘢,回唔到本,點做啊?

咁樣怪得人唔重視你咩?唔好咁自我中心啦 連登仔
香港市場其實唔細
so?
香港都係一直沿用呢個
其實搵台灣人譯一套香港人睇得明既字幕好平
講緊幾蚊一句

貴係貴在香港個版權費隨時係新馬地區 3 倍

同埋台灣人 Share Netflix Account 比例唔比香港低
唔好忘記香港 Netflix 市佔去到 80%
睇For all mankind見過有口語
近十幾年,都直接叫英文原名喎
點解要尊重?
成班乞衣幾十蚊個月都要左夾右夾一個acc
咁撚低賤比你睇已經益左你班賤種香港人啦
最撚好笑係
香港既EA係由上海睇
即係話大陸仲上心過其他香港代理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞