[今晚1點]Xbox &Bethesda game showcase

927 回覆
18 Like 7 Dislike
所以我咪話,Todd 條撚樣都出左名吹水王,咁多年都係,次次都要等一年隻遊戲先由其他人幫手完成。

佢純粹好似Minecraft咁整好左餅皮俾你,入面要咩料就你地自己搞好佢,一年後發舍,從antham 、2042、2077的教訓睇,一年基本上改變唔到咩
究竟fallout4衰咩我真係唔覺得有咩差,最多都係話fallout3好啲但我唔覺得差好遠
學下no man sky la
比6年時間就ok
咁你要講我一向都認為佢整出黎既fallout=上古換皮
我自己唔介意佢換甚至抄其實最多佢D咩起野個D我唔柒玩其實
反正todd條粉腸講D野我一個字都唔信
我對佢要求唔該係佢好地地build個世界算
其他個D咩宇宙戰
你唔好最後要同我講又有下面條友比左個任務我然後要我飛去個千星到就算
陣營同同伴D劇情
支線用一堆隨機湊數
perk個堆系統中左面目全非腳咁款
ON9對話輪

當然如果你單當佢廢土GTA攞黎射下槍咁佢呢個角度睇可以當唔差
你問我fallout3有咩同伴我都唔記得,但係fallout4仲記得記者護士偵探海盜
我當年有買skyrim 官方攻略同fallout 4 官攻略
fallout 4 果本野連skyrim 10份1 都唔知有冇
淨係呢樣佢已經死罪
其實3好多劇情都唔係好
佢係勝在支線唔少唔錯同埋條主線老土得黎氣氛算唔錯
去到4你最唔明係點解佢射條老土但正路既主線都寫唔出咁款....
4啲支線都冇咩問題姐
唔咁做,點樣焗鳩人飛足我隨機生成的一千個星球。
支線佢同3比係差在一樣選擇少
總之基本上就係偷懶
4有咩出色支線/Vault設定玩完完全唔記得有咩出色位,中學360時代玩3咁遠都起碼記得ten penny tower 個支線,4淨係記得個弱智對話輪

Btw NV係最正
當steam最多人用嘅顯示卡仲係1060嘅時候, 某幾隻索狗都仲係周圍叫人用萬幾蚊買gaming pc 再+ ps就夠
但買game果陣又會話pc有外掛, 都係推薦買PS版總之就一定要有ps, pc都唔係必要就算xbox個價連顯示卡都買唔到張好好嘅時候都係一定唔可以買xbox
因為佢既前作叫做fallout new vegas,沒有對比就沒有傷害
starfield gameplay主觀鳩up
1.太空船戰 - 感覺唔好玩 得一種槍lock完之後鳩射 可能類似ac odyssey船戰得gimmick無咩深度玩幾次就膩

2.自訂船 - 成隻game最吸引同潛力最大系統 但實際唔知有無預期效果 例如可以砌到偏戰鬥 運貨 小型快速飛船之類應該幾正 唔知有無外觀組件係咪match到室內空間同內籠有無得customize

3.起基地 - 好多遊戲都有 通常要其他系統配合到先有意義 成效未知 印象中我玩fo4都無utilize過呢個系統 只係係spawn起一個基地就算 只係用黎擺野合裝 同埋有fast travel太方便 佢講到可以收集資源希望係outpost船員識掘礦整pipeline用運輸船送去主星球基地之類

4.超過1000個星球探索 - 屌咪又係procedural generation玩多幾次就膩 重點係handcrafted content有幾多

5.船員系統 - 希望有同伴故事唔係整一堆唔同perks複製工具人 唔知會唔會有出糧死亡等人力資源管理概念

6.主線故事 - 唔知搵乜鳩artifact 悶主線

7.戰鬥玩法 - 應該係專登收埋後期系統 d敵人得幾lv 又無改槍無技能 暫時睇唔出好唔好玩
1. 冇人會理。啲mod 幫你整到marcross 咁,要幾多武器有幾多武器
2.冇人會理。 你想要星戰千年鷹定宇宙戰艦大和號?裝個MOD 就得
3. 我諗你未見過FO4 啲人起基地起到幾癲,基本上起到唔記得左主線係咩但唔鍾意應該唔洗理
4. 我鳩UP 佢唔係用機器GEN,係人手每個星球放一至三樣野比你去搵 (又係接任、睇書、跟故事跟任就會去左,或者飛過話掃到有野加入你任務清單又得)
5. 冇人會理。最後只會成船都係大波妹變左後宮交配船
6. 冇人會理。九成bethesda RPG 既玩家根本就唔記得有主線呢樣野
7. 冇人會理。啲MOD 會改哂所有戰鬥規則同敵人AI,你唔會記得原本隻GAME 係點戰鬥

你可能心諗緊屌你老母咩咩都話MOD,而家講GAME 定講MOD 呀?
但係傳統上來講bethesda RPG 唔靠MOD,靠bethesda 自己整應該來緊十年都唔會有人全成就到實卡BUG
呢隻game 所有做左既野都只係個底框,或者話係個蛋榚真係得啲蛋榚。根本唔會有人理亦都唔需要理,所有人只會望到外面另加果堆Cream, 水果同裝飾。所以你只要望住啲mod 網站做人就得
除非你想淨啪蛋榚我唔會囉
Persona都上埋gamepass
我部ps5買黎把撚咩
快d上p4g,聽講故事好正
鬼佬都係偏向NV 多
主線乜鬼執碎片去解開宇宙之謎
聽落好似拎咗Collectable做主線咁…直頭趕客
勁,未玩先知,邊度學
選擇少, 對話少, rpg系統差
Fallout最精彩既野佢都做得衰過3同NV
係戰鬥流暢左, 但VATS變得好多餘
搞到平衡好差, 應該同時要改良下VATS
串乜鳩 有嘢就講啦 未出緊係全部估架啦
我想像到隻驚會有幾十粒鐘執垃圾/起野
大佬我Fo4已經受夠, 呢隻真大獲
我係想玩rpg, 唔係生存模擬驚
應該要係請奴隸幫你掘礦 送貨
如果唔係諗唔到outpost 擺人嚟做咩
你估完同冇估過有乜分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞