[今晚1點]Xbox &Bethesda game showcase

927 回覆
18 Like 7 Dislike
呂布係幾正
但係又用神魔鬼怪去包裝有啲唔啱口味
係有比較下,xbox PC launcher “仲係”弱過 Steam。

Xbox 同 Steam 比,係要改下UI 同“社群”,其實一路有進步(eg而家PC Launcher 一開,左面已經有安裝好既Game List)

“社群”就大工程,同Steam比(討論區,工作坊,評論),真係慢慢長路

不過Steam行先咁耐,XBox PC需要時間追趕,好正常既
Wfc d負評咩

而家連登越嚟越多獨醒獨
你做正常野佢地會屌鳩你港豬
呢期仲有新招
d game 兩星期lock 一次要人手動上ps store 撳掣 unlock

2022 都仲有呢d反智UX出現
如果唔搵其他野包裝下咪即係三國無雙?
你當仁王咁就得
仁王1 評價唔錯
但暗榮係咁nerf 啲技,搞到唔好玩
玩過先知

對我黎講,三國吸引過戰國
當年最好玩嗰隻無雙連袂出擊咪就係啲武將會變神變仙
唔賣肉就唔係暗榮
個隻唔係比人屌到飛天咩

變左神仙版mh
要打怪升武器

講神仙又多正評應該係大蛇掛
嗰隻好撚正Wor
應該話同仁王設定太似覺得有啲悶(雖然好可能兩隻係同一個世界觀)
神魔妖怪冇乜問題,但神魔妖怪可以有唔同風格,例如道骨仙風
我玩好似psp個集勁垃圾
同埋網上評價都係緊緊合格

返而大蛇好多正評
個開放世界場景呢D佢反而佢柒極有限
只係todd條撚樣又喺到吹埋D咩千星同飛船戰

其實佢整番好D陣營同同伴劇情
C&C個堆做番好少少豐富D
唔好再好似fallout4個ON9對話框同角色技能影響力大D
做番好RPG本份咪算撚數
冇睇片
而家入屋重洗唔洗load
撚知
佢段gameplay幾乎喺射撚左大半槍
我睇到佢no man sky咁採石已經關鳩左條片
玩得幾千個星球都唔預佢有咩值得探索
有得數量就一定無質素
好似outer world/mass effect咁整咪算
除非你當佢indie生存驚/no man sky咁玩
但最大獲佢係rpg
等mod整個水龍敬星
我預佢自動生成D地牢當一粒星入面放部電腦比堆文字你當"劇情"咋
我想講,裝備又冇得抽,角色又唔使抽,得粒gem可以抽吓,唔抽又唔會卡關,真係冇動力課架喎
Steam 工作坊
冇3,5,7 年都唔好諗話追

我開 Steam Planet Coaster 同 Zoo
模組多到玩唔到
係咪啲武將可以變到超級撒亞人咁嗰集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞