[今晚1點]Xbox &Bethesda game showcase

927 回覆
18 Like 7 Dislike
當年no man's sky最初都係咁樣sell架
佢唔好搞啦
一陣d主星得一個區有城鎮 其他地方又係鳩砌出黎
唔係主星就仲癲 一定係整幾百個垃圾星球比你

老老柒柒我退十萬步當你整到一百個有劇情既星球出黎
咁我係咪要用成幾千粒鐘玩你隻game
成件事根本係唔可能亦無意思

有十個有主線支線既星球 星球唔使完全開放都ok
搵程式鳩砌出黎無意思
要行程式生成出黎既我可以開minecraft行
係鬼un5...

聽過Creation engine未
Starfield係用Creation 2開發㗎
Off-topic下,其實隻game叫No Man's Sky
意思係個宇宙唔屬於任何人,而唔係個宇宙冇人
唔知係咪因為《無人深空》呢個名譯唔出呢種神髓,連登經常見人講唔啱
land 完又點
個星得個一鎮有任務接
外加一兩個地方係做任
做完又飛返去交任
其他空地來,你咪land 囉

每個星球都係做一個濕鳩打怪支線
都係打一千堆怪啫
skyrim 都得啦
而家已經覺得佢吹得太大
出到來分分鐘少野過skyrim
唔是講笑,我覺得隻game同no man sky 差唔多

就係覺得Starfield係
有空間 (100 systems)
冇內容 (可能得幾個星球有故事)

係有故事既,一個town仔都可以係無窮世界
不過starfield 既mod 內容應該會好正
大把星球俾modder 創作mod 劇情
兩個都唔係親生
問題我唔係想要no man sky
我玩Bethesda rpg唔係要呢d野
我覺得似star citizen 玩擬真同細節
唔同跑道
仁王可以話動作game黎
擬真?細節?就咁睇就知無先…..兩樣都無

架船的飛法同NMS一鳩咁樣,學DatGuyLirik尋日睇直播話,你地覺唔覺得space combat果度好似曾相識?你玩過其他遊戲的space combat就自然會好快上手咁樣反串。

SF做到呢種程度的flight model先講都唔遲。
我情願佢做到everspace 2程度就已經好好了好嗎?

https://youtu.be/exS2XxcEEPw
細節就唔會冇啦
一地垃圾同文件準備好比你啦
想知到時star field會幾多gb
咁SkyrimField, FallField都得啦
反正都係換皮提升畫質
No Man's Skyrim 2330
邊有人會用bethesda 整既野來做指標
雖然你咁做係啱,但唔應該咁做
bethesda 從來都只係揼個框
剩返比modder 搞
大佬一出手你想要star citizen 咁擬真又得
你想要星球大戰 千年鷹又得
你想要開木馬號射部gundam 出去打人又得
你想開normandy 出去溝哂啲外星囡囡都仲得
相比之下bethesda 自己本身做左咩?WFC?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞