[今晚1點]Xbox &Bethesda game showcase

927 回覆
18 Like 7 Dislike
你啊爺係賊,你都係賊
同Unreal係完全中資的,照你個邏輯所有game Studio用unreal engine都

共雪加入好似冇重組到㗎Wor
個Case似係新請咗個更生人士入嚟做嘢咁
嚟緊咪觀察吓會唔會又犯錯囉
挽回名譽之前要背負罵名唔係基本嘢嚟咩
No no,
如果單純中資, 或者比支那企業收購, 大家未必咁反感.
共雪最乞人憎應該係爐石單野, 幫支共幫到出晒面, 去逼害香港玩家同台灣主播.
如果你話盲撐先係狗,咁我覺得ok
但事實好多人其實只係講咗一句sony好話,就俾人屌係狗
但依個係一個好合理嘅現象,冇人響討論區討論會睇晒個發言者嘅過去講過乜。咁即係話就算一個人講咗一千句sony壞話,只要佢講咗一句好話,就已經好有可能即刻俾人標籤,然後你講乜都索狗。
咁解決個問題嘅方法係乜,咪就係溝通,真係理解人哋嘅想法先屌,屌人唔使爭先恐後架
曲線要講明

噏乜鳩呀你
我咪講緊啲人唔係因為有中資成份去反
係因為Ban blitzchung事件而叫佢共雪囉
個因都未分得清唔好學人講邏輯啦
Tim Sweeney (>50%)
Tencent (40%)
Sony (4.9%)
Kirkbi (3%)

唔係完全中資,杯唔杯葛就你自己諗

你真係好得意
我同超音鼠講返共雪呢個罵名係點嚟你又當我喺度搞事
原神係有罪呀
但微軟咪照樣俾光明記憶上架
一樣同Sony一樣俾Naraka上架
咁點解同一單嘢微軟做就guilty free㗎
咁其實Sony同其他公司重多呢啲野,如果講邏輯咁PS switch都要杯葛
宜家暴雪轉手點都係一個開始,同其實單收購係未完成,呢個時間係唔係應該觀望下先唔係下下都一下踩到盡?
M$一present完成班即刻開工

其實M$對支那立場好似不嬲都做得唔錯, 無乜聽講過佢block 7 d反中言論.
間唔中仲提下要小心支那hacker.
不過呢D都係以前既事, 宜家支那越黎越獨裁同霸道,
唔知M$仲可唔可以唔跪.

所以我咪話有個觀察期囉
不過觀察期間俾人屌有幾咁出奇先
講一句光時五缺就要俾你踢出聯賽兼罰錢
過咗三年咋邊有人會咁快唔記得呀

噚晚未Present完已經有人入去索狗巢勝利巡遊啦
老實講,有冇需要跪都成問題啦
遊戲要入中国市場越嚟越難,乜柒都禁
如果隻遊戲響中国冇利益可圖,咁點解要遷就中国人

但中国輸出嘅遊戲做發售平台就冇依個考慮,M$同$ONY都有做
不過$ONY幫原神站台似乎係有道德爭議
你嗰個觀察期好明顯就唔係觀察期,重要將個”罪名”燒落去MS度
FF7淨係上Epic store又點睇,使唔使話PS5有問題

你條撚樣係咪屬蟹㗎打橫嚟講
我有因為屌佢係中資咩
我由頭到尾都只係解釋返點解有人重會叫佢做共雪咋
係交代返佢當年以言入罪呀
我都講到明要有觀察期睇定啲先
你就好似乜都唔撚理咁好似10/10咁搶住原諒對方
你哋繼續屈啲屌共雪嘅人做索狗打手啦
等多啲人見識吓你啲雙重標準何樂而不為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞