試當真(可苡)(修/豪/賢/熙/臻/慈/欣/其/忻/孝) (53)

1001 回覆
23 Like 215 Dislike
情況嚴重時期係上年3月,5月份,6月中-7月中 +Ernest上年負責嘅劇場。 自己上wiki睇下個幾個月啲片就知。

另外Eddie 阿Ted真係全心做副導或者拍返學生作品練練手先。 劇本gang 年初三正確樣子 三月的嵐 勁奇異博士呢啲簡直災難。

包返底先,雪不完的浪漫 同戴帽英雄係好睇嘅
悶成咁有郭爾君都無用
但套野根本係Alma借試當真個場嚟玩喎
連嘉賓都係試當真出面搵俾佢

仲要四月一早拍咗一直無放出嚟
佢本人一直係IG劇透咗成個月係佢得意之作
台前幕後拍呢條片都好興奮

感覺似綜藝節目玩即興多過拍野
最正係片頭個 load game畫面令我諗起Billie online
即興要好睇嘅話要搵啱演員做…
如果有kaki+修+locker做應該超好笑…
人設個畫面唔可以hold多兩秒咩.. 乜都未睇到就飛左入去病房..
阿慈嗰pair悶到仆街
反而中二病可以好好發揮點解係配左個保險落去
頭幾分鐘已經覺得好撚尷尬
混亂又圍威喂
心諗DLLM仲要成半粒鐘....
自己攞嚟架喎
由上年開始不斷煮啲屎出嚟
你哋都仲不斷「好食!」「有深度!」「有!」「佢哋試緊!哈哈 firm!」
仲on9啲既係度超繹篤屎點解會咁整
試問個廚師點會比心機整
我雖然唔中意佢哋 但真係人之常情

好啦被餵咗成年屎發覺愚忠唔到落去想食返家常便飯?
唔好意思連三色豆都冇 啲受眾都習慣收行貨仲做咁好做乜
新片真係完全唔識欣賞
關於嘉賓:Jfft 同alma 本身都熟,周祉君直頭係16:9嘅人
唔算試當真出面搵俾佢啦

剪接問題
悶果啲PAIR其實可以再CUT短啲
雪不完的浪漫MV嚟...
戴帽英雄我都唔太識欣賞
同意
Eddie 同Ted啲劇場片真心幾災難吓, 完全未上得枱面
做下副導累績多啲經驗先
聽Ted分享佢都有idea嘅但係始終未夠經驗最後多數執行唔到
因為佢要即興要random assign

問題唔係扮唔同人設而係有啲要扮另一個人:阿慈點扮修?米爺點扮莎?仲要即興扮?呢d根本無可能即興,盧海鵬扮羅文要練幾耐?天馬行空得太勁佢哋自己玩得開心但觀眾黑人問號
太free flow
個個口味唔同
圍內玩係正 觀眾食花生咁睇係受落
但有啲追求既觀眾就變到未engage到
組合配搭重要過人設配搭
ern9同米爺自己互相有give and take, 令個role play生動d
但其他組合好多都睇到好尷尬
其實好睇過上次
今次可能有Alma對應
又有兩個人係度互相競爭
只係病人未必即場交到有趣嘅嘢比觀眾
我覺得雞翼同許賢嘅互動都好睇,
當許賢做啲好大愛嘅舉動,雞翼會爆翻佢
兩個都做到佢哋個人設應有嘅互動
許賢講經好好笑
佢應該做咩人設都會講經
係囉
Alma堅勁

不過要搵即興要轉數快, 有演技功底先好睇
的確好蝦人做
下次佢抽到個唔係點講嘢嘅人設點算呀
上集有珈其都睇得出佢同其他人嘅分別,同埋呢條片阿慈接唔接到周祉君?
我覺得許賢講野似做番自己咁
我反而覺得佢係表現最差
佢好似做返平時本人性格咁... 好似唔太識improv咁
進步左 都仲可以更好...
開頭講左堆BACKGROUND 再跳入條片到 睇到一額汗 唔知做緊乜...
L麻CARRY....
玩依D要好睇 一係要演技派玩認真..一係玩鳩UP講轉數

ERN9算係做幾吸引
唐記有少少浪費左中二病 試吓畀ERN9做 應該好癲

期待續集...

Thank you Hui Yin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞