SD Gundam 激鬥同盟就黎出冇人講?

1001 回覆
18 Like 186 Dislike
beam saber用到好似棒球棍咁
BAMDIE真係做得出
睇巴哈簡介,打完破史修復完要打返正史
一版打2場咁農?咁應該好少版
好似破史係主線必須打,正史係支線自己決定打唔打
笨大
其實最怕係太快爆機
所以冇pvp都幾大鑊
部部機都只係換skin 咁嘅gameplay 都敢拎出嚟
笨大
其實有pvp都唔代表耐玩性會高d
有PVP未又係屌XXX太屈
有F91模
代表下作GGEN起碼去到F91
多樣野玩 耐玩性唔會高d
好難會兩者都可以兼顧得好,佢如果出到g gen咁咁多機比人玩,再好似edf咁有成百9幾關,又換下裝升下裝,pve有埋連機,可以好耐玩,mh都沒pvp啦,最怕係出關hea,機體得個幾部就算
多左pvp只係玩法多元咗,多元玩法只會吸引多d唔同玩家買,唔會直接提升耐玩性

現今主流pvp game既耐玩性主要依賴獎勵玩法(rank排名獎勵),內容更新(地圖,新機體),遊玩門檻低

呢隻game以買斷式來發售,代表唔會有太多後續更新同有一定門檻,已經唔太符合現時pvp game既吸引力同耐玩性

同埋呢一隻出情報嗰時已經講明係rpg,如果一隻rpg game要靠pvp提高耐玩性反而代表隻game內容不足,正如樓上有人提及mh同edf已經係pve耐玩性高既最佳例子

老老實實,大家應該明白雖然sd高達online係好多人既童年情懷,但佢唔係代表哂所有sd高達game,以前好多sd高達game都係以pve為主,同樣都係好多人既情懷

罵bandai經常出伏game係好正常,因為係事實.但係瘋狂罵隻game冇pvp就垃圾其實係對工作室既一種不尊重
其實pve玩到幾耐 呢啲game
論文撚
我含淚買
但屌你笨大真係太貴

睇定d先含淚課金
含淚揮手區
睇GAME PLAY好多都係倒模動作

唔計特格特射
好似無雙咁 口口口 ->挑起->口口口口
但打擊感就係GUNDAM BREAKER既LEVEL
照買見隻隻動作唔同
都幾正
其實只係想玩sd online
邊度有限定版訂
出番舊SD執下平衡換新3D模型好過
應該悶到嘔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞