SD Gundam 激鬥同盟就黎出冇人講?

1001 回覆
18 Like 186 Dislike
應該得f91呢類型大技係強化型既機體先有feel
不過獨角獸呢下好似唔係硬直嗰陣開,而係連斬嗰下已經可以直接cancel

同埋隻game現在實在太少情報,好難討論嗰遊玩系統
笨大的game情報...... What u see what you may get
Bandai 會識咁諗 就唔係Bandai la
以前seed-d 個plus mode 真係有得玩
on9救生船mode 有時比d仆街阻住哂輸左

追打大天使 永恆號
seed-d 基拉出場/爆個劇情 仲可以射爆波鞋號碌主炮先
阻核彈之類 (呢個psp既gvg 定seed都仲有)
公道講句
到現時為止呢類高達打鬥game
包括呢隻激鬥同盟
冇一隻動作流暢度係比得上SDGO
冇錯,SDGO去到後期係嚴重失衡
呢個係公認嘅
但係可玩度係咁多款高達online打鬥game內數一數二
笨大嘗試過喺SDGO執咗嘅兩年後推出SDNE
但流暢度差到仆街
倒模SDGO但不及前者
最後唔夠兩年就執咗
到最近執咗嘅MSGO
呢個係比較高汁d
武器可以自己配搭
玩法都比較睇重戰術
但都係冇SDGO嘅爽快感
一個唔覺意你就會全場喺度等出擊
希望嚟緊激鬥同盟可以有SDGO嘅流暢可玩度,但又同時兼具MSGO嘅戰術性
唔係嘅話
我都係去返玩SDGO私服算

題外話,除咗battle operation呢個出名d之外
好似而家都有兩款新高達online
但兩款都唔太掂,有一款玩落好似fortnite咁
exvs表示:我唔係高達打鬥game?
今日情報呢部天狼d近戰同之前00 raiser一樣明顯係有獨特動作,所以應該係主角後期機先有獨立模組,其餘大部分機體可能共用模組

https://twitter.com/SDGBA_official/status/1538808878380552192?t=azmjvnNJZSiAC3eqtVh3ZA&s=19
我覺得好正喎買硬
可用機夠多就多數係咁
堅正喎
可以16vs16
佢縮小左機體,令參加者人數多返
打仗feel
佢部部機動作都倒模咁..
無雙黎嘅屌
由巴打個名講狼王情報
個cancel勁似gundam vs bd cancel咁

bandai係咪諗住照抄個setting過黎,慳水慳力
邊度講16vs16
邊到話16vs16 ?
巴力世一
今日部陸戰型既近戰動作竟然唔係倒模
希望會快d有權天使情報
https://twitter.com/SDGBA_official/status/1539171275800621057?t=XrLjzBqvxzNfDzotOSyYlg&s=19
諗起wii 果隻第一身gundam 打傳奇模式
傻撚咗
出到2v2都偷笑啦
仲要有switch 版

如果有pvp 出到4v4 什至8v8 已經係神作
4v4咪姐係隔離隻高達版overwatch
一樣係shit
出咗啦咩
同埋都唔同路線,隻gundam evolution 明顯係水班fps 迷玩,係唔係高達根本冇關係

暫時比較似樣嘅係得gbo2
但係如果隻sd 出pvp 好大機會係行gvg 路線
出2v2 D人肯定用exvs黎比
其實隻sd 個戰鬥速度慢番係好事
如果可以加番重個重力感同遠戰就正啦

個人唔係太中意exvs 果重飄同快
笨大既game
我都係觀望下先
一係就課金地獄
再唔係就換皮街機格鬥
以前明明好多好有新意又好玩既高達
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞