SD Gundam 激鬥同盟就黎出冇人講?

1001 回覆
18 Like 186 Dislike
想知會唔會有埋00q full saber 同埋 ELS
Lm
西布頓/金凱杜畫風同漫畫差咁遠
好似G Gen咁擺其他人落God度
比起pvp, 我更加想揸大型ma sdgo 我中意玩其中一個主要原因就係有得玩大機
pc 可能會有mod
有得改,就會有班人走去改
borderlands 主要pve都改到癡晒線
不過呢隻都唔會入街場玩架啦應該無乜所謂
pve合作random搵人打關都過癮嘅
呢樣要睇佢啲關卡設計得好唔好,條件簡單啲各有各做合力dps推王咁幾ok
要合作分工solve puzzle 就奶野

之前玩日式mmo PSO2 我幾年黎都係入12人野團打,入公會但從來冇跟公會會員好友之類打
睇關卡設計
MHW咁,打普通龍無問題
但打極貝鹿首精part到啲唔識打嘅街客,就一定過唔到
我對上玩芒亨已經係psp年代
要睇關卡同連機系統設計,上面提及隻mmo PSO2,除咗任務(房)本身有跟lv分難度,仲有再分普通房定專家房,專家房要pass啲in-game challenge先攞到資格join
咁樣有個門檻,就算隨街搵野團都算係保證對方有番啲實力,當然troll同cheat就避唔到

但係以bandai一路整高達game都伏開,都係冇乜期望會開心啲
簡簡單單出大量雜兵打其實都好開心
Pve即係玩mh果種刷零件合裝形式….?
https://www.youtube.com/watch?v=U_iXBvrtnmI

Switch其實最啱出返呢類橫向2D GAME
唔好話2D就唔靚,睇下朧村正,十三機兵D畫面
唔好話2D就唔好玩,最近隻忍者龜都好多人玩
好過人出自己又要格硬出,但畫面又縮水
當CD-ROM未普及時佢地覺得一隻三國志收你14800羊係正常...依家齋PORT一隻GAME收你5000平啦
仲有魔裝粉紅頭個D單位未出
仲有得加
但係switch個性能真係好唔適合整呢D 3D驚... 整3D實會比人鬧優化差
日本仔終於放完假
今天係墮天使
只可以講00系列係親生仔系列

https://twitter.com/SDGBA_official/status/1547868585120321540?t=Pn1s5LI6w6RywtSJzwDcBQ&s=19
正呀,呢部必用
整,唔緊要,但一話多平台我就驚

結果只有兩個
1. TV mode都Lag到仆街, 隨時drop到15fps

2. 因為遷就NS垃圾機能,搞到其他平台本來可以輕鬆做好D的地方都變成hea做
廠商睇住持有率,喺部連G Gen 機戰播片都會lag嘅主機出game無可厚非,始終有人咁都玩得落
要慶幸BANDAI首發多平台仲有得揀,好似最近出嘅符文工廠5過咗成年先出PC,switch版又lag又load到天黑仲會彈驚,嘥鳩我四舊水,嬲撚到我成部俾咗FD玩起格獵人
好想擺杜門落美少女
睇嚟真係沒普通裝態下變型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞