SD Gundam 激鬥同盟就黎出冇人講?

1001 回覆
18 Like 186 Dislike
The-O橫行嗰期應該係完美嘅平衡
屎池接最後年幾已經唔係互射,變左鬥全能

係果時你部機弱就俾全能機屈,尤其是hi nu,連一部340 屎池出既機都打唔贏(除左神盾同禁斷),更加咪講nt 1對到幻影,exia r2

做回收同捉老鼠算啦
你問我就NS以外主機,Bandai 對跨平台要求hea爆,同一外包整SAO HD畫面4K要求屌咗唔知幾耐
有得連線更唔想見到PC外掛眼冤,高達驚玩家不嬲高質

仲要諗就睇出咗先決定
射擊型機體近戰真係好慢,呢d機應該淨係玩槍算

https://twitter.com/SDGBA_official/status/1543882309199347714?t=JZ8tV6vRuKVRjbL-ILhbyg&s=19
睇佢三隻機圍隻boss又好似幾好玩
OP最後, 三明俾魔劍射完RX78同自由企落去幫拖, 有冇機會扭轉歷史
仆街笨大寫臭完結局又用呢啲手段抽水
強烈懷疑係最後嗰度係兩個唔同位剪接出來騙人,不過都希望可以改變歷史
同埋最尾黑影有兩部不明ma,可能又係原創
唔洗懷疑
8成以上只係宣傳用, 無劇情係咁
黑影應該係原創啦, 不過好似三部都好核突
電腦用既太空坦克係咁埋身打
中間係之前講嗰部好似鳳凰既新機虔敬高達
反而左邊嗰部ma有d吸引,睇影好似地面用炮擊型ma
ARTDINK CORPORATION製作既 バトル系列
依以前PSP、PSV年代既前作黎講

係玩得唔算伏既
但都唔好預佢會玩唔停手好精彩

如果今集做得好當執到
做得普普通通係正常
GUNDAM BATTLE初期先飛得慢
後黎啲機改滿左BOOSTER之後,方向+BOOST掣連打飛得勁快喎

加埋PSP年代場地個箱仔勁細,由一隻角飛去對角都唔駛兩秒
仲快過EXVS
睇完最新試玩, 好似悶悶地
睇試玩冇以前激鬥咁多地方俾玩家改,得啲大路嘅血吖boost吖速度改
舊時所有機體係得數值上分別,只要改迴旋同硬直同爬升,nu高達都可以有太空坦克嘅機動性,改吓連射性同追尾,吉姆噴槍做到同Ex-S枝聰明槍一樣
但依家就咁睇優劣差距唔係得數值,卒機動作上已經廢啲
今集應該靠插件做額外強化
機動性應該可以靠boost同速度強化來提升
連射追尾呢d强化今集應該冇
同埋nu表示係咪調轉左
冇調轉,激鬥系列就係可以改廢部機,點數配落其他地方,自製重裝型或者茲達咁脆皮,改到變沙克都得
雖然正常唔會咁玩
完全冇印象咁玩過,淨係記得以前細個玩會全部能力平均升
battle 系列關卡重覆,操作唔算突出,好多時候依賴大技 打boss
但勝在機體數量多同製作算有誠意嘅
有預感今集個故事會唔錯,但係會好短
SD 高達X
SD 高達GX
SD 高達Gnext

係SD 高達的最好玩時代。

如果GNext 電腦有水平,已經係神作
全推攻
唔想只係打電腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞