SD Gundam 激鬥同盟就黎出冇人講?

1001 回覆
18 Like 186 Dislike
SDGO online形式更新梗係齊啦
逐部叫你俾錢, 咁計既出齊DLC都叫齊機架
一樣係要係咁俾錢咋嘛
其他少啲參戰作品既高達game會出齊一套作品既機, 好似G世代果啲就係好似四套參戰作品, 咁果四套作品入面啲機就會齊好多
呢隻係多參戰作品, 之前個list都好似成廿幾三十套作品, 咁每套作品會參戰既機體就會少啲, 分薄啲
機體模組應該都好齊既啦,呢個比例既機g gen都有晒,bandai應該冇停止過build model,就算g gen未出個d系列應該都整得出得7788
你搞笑定認真?
兩隻game係唔同工作室整,用既engine都已經唔同,點可能完全共用到模組
同埋bandai唔出game點會咁得閒keep住整模組
.obj
bandai 係有一套3d model比你拆黎用,但要執一執先用到,至少唔會由0 build,3d model唔關engine事,不過執model都要時間既

有計劃出game就要預早build既,咁多機話出先build邊夠時間,而且黎緊G Gen都出新game
我知道可以拆黎用,但g gen機體同呢隻game既機體明顯有動作同外觀既分別,所以出齊機體基本上唔會咁快一隻game既時間搞得掂,因為要用時間去整過d動作,又要調整機體model外觀
不過懷疑手機g gen會直接將genesis同cross way所有野零改動資源重用
比起招式華麗, 我覺得更重要係分門別類,令唔同機體有個別優點同缺點,咁樣coop 先好玩
等緊出nu同再生嘅preview
有養成成份
加血加氣加速加攻擊力
希望難度高d,連機合作打MA有d挑戰性
但係喺sdgo 依堆好多都只係A機 大部份都可以無課抽
00第一季5架 seed/D 5+5架 W 5架A 5架B G 又6架 X又幾架 0079去到ZZ嘅大部份機
仲有一大堆無課嘅BC量產機+設計圖 同研究所整機(港服冇)
淨係無課部份都齊機好多

雜兵ol就真係逐部叫你俾錢 魔蟹老虎格魯古古隻隻都要課金抽

不過你啱嘅 始終係課金game 隻game之後全部出晒做S/SR/SS機 仲有一大堆BR/BS之類嘅課金機 主角後期機又要課
無課有一堆機玩都係因為班課長落足重本
以Bandai 死性
通常都係血set 高d,多作有霸體,純數值上令你覺得噁心
仲未有DoubleX既片睇
其實d動作模組差唔多 出咁多機都係冇乜分別
希望人棄果埋d動作冇咁重複已經萬幸

Ps 神高呢
多機同會唔會用又係另一件事
識人從來只玩5部機都可以玩得好開心
佢應該偏向以前gundam battle系列咁動作rpg,會有數值育成,唔似gvg嗰種

rpg game最早源自tabletop擲骰仔決定數值嗰啲game
有自己既愛機就已經100分

利申等緊權天使同巴力
PC版平過console版, 如果自已部機夠勁有咩理由要買console? gamepass 就唔知點計了, 我唔知呢隻驚會唔會上gamepass
pc
因為得switch
同埋班fd 淨係買pc
笨大高達game出咗先睇定啲都未遲
msgo之後已經唔洗課,個問題係某d機勁到戇撚柒鳩,普通機對到就必輸
msgo後期已經變成大炮互射,基本上藍軍勝率太高,兩邊唔太平衡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞