Amber Heard vs Johnny Depp 最新戰況 (2)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
玩到NBA最後幾分鐘咁
cross examination 律師唔問佢地唔知答案既問題
連佢自己個證人都唔知佢問乜
又黎Alpacas
嗰judge都睇唔過眼 教埋佢點問
Johnny 15hrs
Turd 4hrs
笑左
希望turd快啲用哂嗰4個鐘然後坐定定好嬲好嬲但又無得出聲咁睇johnny點反駁
嗰judge點講?
多得個心理磚家唔少
佢最叻discredit專家同破壞對方形象

1. 巫婆根本唔知點樣將correlation 演釋做 waldman 直接影響Amber Turd事業

2. 巫婆用其他演員做職業生涯做分析
但係佢都唔知個演員演過咩嘢大作系列
可見巫婆一知半解 分析得好垃圾

3. 數據佬14歲收大學offer係明顯叻過巫婆,但數據佬無心幫Amber Turd
仲有助攻之礙

Wayne咁樣不斷交替講巫婆同數據佬嘅證供 係想暗示巫婆明顯bias而數據佬就中立

而好多行為包括無禮貌、語氣、表情都令人覺得個巫婆係好仆街 而數據佬好老實

所以Wayne成功令佢形象破滅
仲令佢集中唔到
出現掃塵同hang機呢啲動作

5.一有機會就講AmberTurd Amberheardisanabuser Wejustdontlikeyouamber
明知故問就係想啲Jury對好悶嘅內容麻目, 但係淨係記得啲hashtags
佢成功manipulate jury嘅印象

啲人一見Wayne個樣就覺得佢一定會講Amber Turd
如果你都咁覺得 佢就已經成功咗

6.個Judge好多Objection無理 chatroom覺得個judge對Elaine果邊好手軟
但係Wayne嘅objection係狠過Camille 好多 根本秒殺咗Elaine 令佢完場前完全補唔到鑊

7.Wayne 一開波近乎完全Shutdown 呢個巫婆 所以Judge call 停兩次
其實Judge唔手軟的話 一早秒殺咗啦

8.Partner親自出馬係好撚勁
15:51 vs 4:09
Ching講得好
到時Wayne又肯定會搵位講Amber Turd
所以我覺得係dp律師太勁
睇直播大量人都比佢帶住走
其實turd係邊個證人上面用左咁多時間?
Wayne其實咁樣係無錯

因為佢專攻啲專家 專家係最難搞佢地頭腦好 係唔太可能Lead到佢地

所以Wayne做嘅嘢係製造兒戲嘅感覺:

提撚住AmberTurd 令人覺得證供得啖笑

故意唔用專業術語去問 令內容感覺唔專業

鑽入去數據嘅細微位 令Jury分心諗唔到大局整體 唔俾專家draw the big picture

Wayne根本troll緊 令專家顯得好業餘咁 仲有個人Charisma令人覺得佢flirt緊女

心理學家: 我幾時Engaged? 哈~ (Engagement可以解做專業人士分析competence足夠之後接offer ,心理學家解錯咗做訂婚)

Wayne: 你點知的?
數據佬: 我睇客觀數據,唔識讀心架!

令佢講嘅嘢無人想理 淨係數Wayne講3次Amber Turd

Wayne:你話Justiceforjohnnydepp 係對Amber負面?
數據佬:係
Wayne: Justice好負面?
數據佬:hashtags內容係插amber嘅 所以明顯係負面
Wayne:咁你鍾唔鍾意Justice先?
數據佬: big fan!

巫婆:我都唔係好睇Galaxy ;唔係Fast & Furious fans 我淨係認得The Rock ...... 你話我知我就會留意到

Wayne : 你唔知佢做過咩戲,學人分析?
拿,你唔熟就無計,我唯有劇透俾你知。

搞到好似食飯傾計咁
令專家變成垃圾

倒返轉Free ride Johnny 果班住客
講嘢仲可信過班專家
Wayne撚狗咁撚

你如果睇得明,就會知Wayne係勁過加美尤

如果Wayne去做Amber cross
就會變咗父權單方面虐Amber
所以Amber呢啲最多bug嘅供詞搵加美尤去打會更好

女對女 無得屈人父權 同埋顯得無針對性
Wayne太強要用黎撚高學歷專家

Wayne直接Shutdown咗個巫婆
Judge要即刻叫停兩次
因為Judge要俾個證人起碼做到基本嘅功能

否則其實十秒內個巫婆可以返屋企
Elaine係投咗降完全無得玩
所以我睇睇下覺得佢意圖太明顯
好識問勁多極仔細 針對 絕對既問題
就算果行既專業人士都未必有把握答到
去誘導陪審團覺得個證人係廢
即使個證人真係專家
例如就算你係娛樂圈做左廿年
唔代表你會睇哂咁多套戲知佢哋故事內容
知哂邊個人有份參演邊套戲
但dp個律師就係不斷問呢類問題嘗試discredit個專家證人唔可信
唔係真係咁專業
睇live或者當場睇會覺得個證人真係好廢
但我覺得純粹個律師太勁識誘導陪審團
好似藍染打冬獅郎 吓吓都一刀秒收工
個judge好似集英社編輯咁教Elaine點樣做
俾冬獅神郎有少少出場嘅意義
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞