Amber Heard vs Johnny Depp 最新戰況 (2)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
其實而家個結果係點都ok 既

因為都令個條八婆露晒底

5000萬us JD 好快搵得返黎(如果佢想的話)
美國個邊唔用佢

但早兩星期好似歐洲個邊有人搵佢拍戲做咩皇室
離題講BPD所以加密
其實佢一向都唔鐘意拍大片

佢有訪問講過係佢想拍個d 無人肯出錢所以佢自己出

佢拍大片只係俾佢用d 錢黎拍佢想拍既泠門野
PJ 本身都係本好穩定既飯票
唔係錢佢都唔想再演
而家可能佢仲relax 因為想做都無得做唔再有為左錢唔想做都做
怪獸就算數一套差過一套
推測:我見到佢行左入廁所,佢一定係入去屙屎
無證據:佢o係廁所屙屎 (但個埸所無廁所 / 個廁所無屎 / 無 cam / 證人無跟埋入去)
Hearsay:A 話見到佢入左去屙屎
JP 點打 AH 搵咁多大人物 去整佢喝酒 吸毒 影響佢日常生活
我見水行俠已經同佢解左約
其他唔講
佢上庭已經成個大媽樣
算把啦
你講個d係單案最唔關係嘅部分。

重要嘅只有:
1.turd講個3段野係唔係事實(係唔係家暴受害者,由陪審團定義家暴係乜)
2.turd有無惡意(turd知唔知佢講嘅野係錯,佢信唔信佢講嘅野係真)
3.turd講嘅野係咪講緊jd
4.有無第三者報導(washington post)

陪審團認為turd犯晒4 樣野就等於turd有罪

理論聲譽 同 損失係哩單case係唔洗證明,不過佢地都證明左。
好想 AH 被人入到 perjury (關於損膳養費)
你自己係唔等於第一代移民都係既
我都係第一代移民都會同同事傾呢單官師同其他野啦…..
好睇你融唔融入既姐
不過東亞裔的確係普遍政治冷感
哩個要睇英國個方。因為英國個法官做ruling個時 係based on佢話捐晒d錢,所以佢無動機
同同事討論單官司, 其中只要有一個女權聽到唔啱聽 send 封 email 去HR 話你 "expressed misogynist views in regarding to the Johnny Depp v. Amber Heard defamation trial and made her feel uncomfortable and unsafe in the working environment" 你都有排煩
冇錯
所以網上講就兇狠
in real life 唔知對方咩立場下真係唔好亂講
老閪都話自己支持 feminism
無謂得罪人惹禍上身
哩單case其實證明女拳權力真係太大。如果jd同turd性別掉轉,jd隨便一條錄音都夠入turd 罪,根本唔會有咩辯論。
好心你唔好拎d低質垃圾戲做比較
其實有睇就會知,講吸毒,JD完全係不痛不癢
而且呢單嘢啲涉案人士成班都吸,聽到你麻木咁滯
反而係得AH死口唔認
佢啲frd作供踢爆晒佢都有吸都仲想扮clean

難打完全唔係你講呢啲地方,AH啲證人亦都冇啲咩大人物咁把炮
反而有一半係佢啲無業豬朋狗友嚟
個個啲證供一係就廢,乜9都冇親眼見過
一係就一聽完條友background就知唔可信
基本上啲point已經喺庭上俾JD啲律師擊破晒
難打純粹係因為誹謗難入,難證明JD事業受損害同篇文有直接關係

只係呢幾日唔知PR發功定點,外國突然出現好多寫到AH果邊啲新證供好似核彈咁嘅報導,然後啲中文媒體又跟住譯,但其實純粹係標題黨,有睇live就知佢哋寫到咁撚勁嘅呢兩日,其實啲證供反而係史上最廢
我諗對JD嚟講,錢都唔係咁重要,最重要係佢個聲譽,今次佢都贏返晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞